RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan Çaykur Rizespor'da kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, Fenerbahçe maçında önemli oyuncularından sakatlığı ve cezalı olması nedeniyle yararlanamadıklarını belirtti.

Ferah, yaptığı yazılı açıklamada, Fenerbahçe maçında oyunun başında öne geçmelerine rağmen ikinci gol fırsatını bir türlü bulamadıklarını, ilk yarının sonlarında yedikleri golle devreye moralsiz girdiklerini ifade etti.

İkinci yarının hemen başında Kıvanç Karakaş'ın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldıklarını hatırlatan Ferah, şöyle devam etti:

"Karşılaşmanın 40 dakikalık bölümünü 10 kişiyle tamamlamak zorunda kaldık. Maçı son bölümüne kadar beraberlikle götürmeyi başarırken son anlarda yediğimiz golle sahadan yenik ayrıldık. Kalecimiz Serkan Kırıntılı çok güzel bir oyun sergiledi, çok iyi toplar kurtardı. Takımımız 10 kişi çok iyi çaba gösterse de mağlubiyeti  engelleyemedik. Maçın hakemi ise kart dağıtımında maalesef eşit davranmadı."

Fenerbahçe maçı öncesinde birçok oyuncunun takımdan ayrı kaldığını veya son anda kadroya dahil edildiğini vurgulayan Ferah, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Maç öncesinde önemli oyuncularımızın sakatlığı vardı. Ali Adnan cezalı olması nedeniyle takımdaki yerlerini alamadı. Birçok futbolcumuz hafta boyunca idmanlara katılamadı. Fenerbahçe maçında önemli oyuncularımızdan sakatlığı ve cezalı olması nedeniyle yararlanamadık. Birçok sporcumuz sakatlığına rağmen fedakarlık yaparak görev aldı."

Ferah, milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın kendileri için iyi olacağına değinerek, şunları kaydetti:

"Lige verilecek arada sakat oyuncularımızın bir an önce takıma katılmaları ve azami şekilde katkı sağlamaları için çalışacağız. İstanbul Başakşehir maçında en az sakat oyuncu bulunan kadromuzla mücadele etmek için çalışmalarımıza başlayacağız. Milli takımlarda 5 oyuncumuz bulunuyor. Godfrey Oboabona, Ousmane Viera, Leonard Kweuke, Filip Holosko ve Ali Adnan, ülkelerinin milli takım aday kadrolarına davet edildi. Tek temennimiz sorunsuz şekilde aramıza katılmaları."