RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'de bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ın, deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşmaya taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

As oyuncularının büyük bölümünü Rize deplasmanına getirmeyen sarı-kırmızılı takımın, ligde oynadığı son karşılaşmayı yüksek bilet fiyatlarının da etkisiyle az sayıda taraftar izledi.

Maçın oynandığı 15 bin 500 kişilik Rize Yenişehir Stadı'nın misafir taraftarlar için ayrılan tribününde bin civarında sarı-kırmızılı taraftar yer aldı.

Karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı futbolcuları tribüne çağırarak "üçlü çektiren" taraftarlar, "Şampiyon Galatasaray" tezahüratlarıyla takımlarına sevgi gösterilerinde bulundu.

Yeşil-mavili kulübün yönetim kurulunun, kale arkası tribün biletlerini 60, maraton tribün biletlerini ise 120 liradan, bu sezon rekor bir ücretle satışa sunması nedeniyle, Rizeli futbolseverler de maça ilgi göstermedi.

Galatasaray taraftarının haricindeki diğer tribünlerin büyük bölümü boş kalırken, bu bölümde de çok az sayıda sarı-kırmızılı taraftar ve Çaykur Rizespor taraftarı yer aldı.

 

- Çaykur Rizespor, Galatasaray'ı alkışladı

 

Çaykur Rizesporlu futbolcular ve teknik direktör Hikmet Karaman, maç öncesi Galatasaray Futbol Takımı'nı sahaya çıkarken alkışladı. 

Soyunma odasından sahaya çıkış tüneli önünde karşılıklı tek sıra olarak dizilen yeşil-mavili futbolcular ve teknik heyet, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğu garantileyen sarı-kırmızılıları alkışlayarak kutladı.

Galatasaray taraftarları, daha sonra iki takım futbolcularını tribüne çağırdı. Sporcular da el ele tutuşarak tribünlere gitti.

 

- Abitoğlu kariyerindeki son maçına çıktı

 

Karşılaşmayı yöneten hakem Mustafa Kamil Abitoğlu kariyerindeki son maçına çıktı.

Galatasaray ve Çaykur Rizesporlu futbolcuların saha içinde alkışladığı Abitoğlu'nun gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

 

- Galatasaray'da as oyuncular yok

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 Haziran Çarşamba günü Bursaspor ile oynanacak final maçı nedeniyle bu sezon daha az süre alan oyunculardan kurulu bir kadroyla Çaykur Rizespor karşısına çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda sarı kart cezalısı olan Olcan Adın'ın yanı sıra Fernando Muslera, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Felipe Melo, Selçuk İnan, Aurelien Chedjou ve Wesley Sneijder kadroda yer almadı.

 

- Geçen haftadan 3 oyuncu 11'de

 

Galatasaray'da geçen hafta Beşiktaş maçının ilk 11'inden sadece 3 oyuncu, Çaykur Rizespor maçında forma giydi.

Geçen hafta oynayan Hamit Altıntop, Semih Kaya ve Sabri Sarıoğlu bu hafta da ilk 11'de görev aldı. Ligde bu sezon hiç forma giyemeyen Aydın Yılmaz'ın yanı sıra kaleci Sinan Bolat, Dzemaili, Bruma, Pandev, Koray Günter, Emre Çolak ve Tarık Çamdal da sahaya çıkan diğer oyunular oldu.

Galatasaray'da Selçuk İnan, Sneijder ve Melo'nun yokluğunda kaptan olarak sahaya Sabri Sarıoğlu çıktı.

 

- Trabzon'dan geldiler

Galatasaray kafilesi geceyi Trabzon'da geçirdikten sonra sabah kara yoluyla Rize'ye geldi.

Kamp yaptığı Novotel'den sabah saatlerinde ayrılan kafile, güvenlik görevlileri, basın mensupları ve az sayıda taraftarın yer aldığı konvoy eşliğinde direkt maçın oynanacağı stada ulaştı.

 

- Özbek tribünde

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, göreve gelmesinin ardından ilk deplasmanda takımını yalnız bırakmadı.

Kafileyle dün gece Trabzon'a gelen ve buradan kara yoluyla Rize'ye geçen Özbek, yönetim kurulu üyeleriyle maçı protokol tribünden izledi.