RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 4-0 yenen Çaykur Rizespor'da kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, ligde 6 hafta sonra kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 Ferah, yaptığı yazılı açıklamada, Akhisar Belediyespor'un ilk iç saha mağlubiyetini kendilerinden aldığını, iç saha performansı yüksek bir takıma karşı başarılı olduklarını kaydetti.

Kritik haftada iyi mücadele ederek çok önemli bir galibiyet ve 3 puan aldıklarını vurgulayan Ferah, şöyle devam etti:

"Ligde 6 hafta sonra kazanmanın mutluluğunu yaşadık. Sezon başından bu yana dış sahada oynadığımız maçlarda 12 gol atıp 10 puan toplayarak iyi sayılabilecek bir deplasman grafiği sergiledik. Deplasman performansımız iyi sayılabilir. Bu başarımızı iç sahaya yansıtmak için çalışacağız."

Ferah, ligde ve kupada önlerinde sahalarında yapacakları 2 önemli maç bulunduğunu bildirerek, açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

"Önce Türkiye Kupası'nda çarşamba günü Sarıyer'i, ardından cumartesi günü ilk yarının son maçında Torku Konyaspor'u ağırlayacağız. Her iki maçı taraftarımızla kazanarak ilk devreyi moralli kapatmak düşüncesindeyiz. Taraftarımıza kupada yaşattığımız iç saha galibiyet sevincini Torku Konyaspor maçıyla ligde de yaşatmak istiyoruz."

- Sarıyer maçı hazırlıklarına başladı 

Öte yandan yeşil-mavili ekip, teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde Mehmet Cengiz Tesisleri'nde Sarıyer maçı hazırlıklarına başladı. Karadeniz ekibinde sakatlıkları bulunan Murat Duruer, Oboabona ve Irak Milli Takımı'na giden Ali Adnan çalışmada yer almadı.

Akhisar Belediyespor maçında 90 dakika forma giyen oyuncular yenileme çalışması, diğer futbolcular ise taktik ağırlıklı çalışma yaptı.

Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenman ile sürdürecek.