Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Aziz Bey yorgundur, başından bir sıkıntı geçmiştir. Anlayışla karşılamamız lazım. Biraz hoşgörülü olalım ama bu süre çok uzadı artık” dedi.
Bir spor programına katılan Beşiktaş İkinci Başkanı ve Futbol A Takımı’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Nur Çebi, Aziz Yıldırım, şike süreci ve siyah-beyazlı takımla ilgili birçok konuda açıklama yaptı.

“BU SÜREÇ ARTIK ÇOK UZADI”
Aziz Yıldırım’a artık müsamaha göstermeyeceklerini söyleyerek sözlerine başlayan Çebi, “Ben her zaman söylerim; Aziz bey sıkıntılı günler geçirmiştir. O şike olayından dolayı içerde kalmıştır. Belki haksızlığa uğramıştır. Böyle olduğunu iddia ediyor. O psikolojide insanların sinirleri bozuk olabilir, gergin olabilir ama bu süreç artık çok uzadı. İlk başta mesela ben böyle söylüyordum. Aziz Bey yorgundur, başından bir sıkıntı geçmiştir. Anlayışla karşılamamız lazım. Biraz hoşgörülü olalım ama bu süre çok uzadı artık” diye konuştu.

“UMUT ETTİLER”
Bu sezona Süleyman Seba’nın isminin verildiğini hatırlatan Ahmet Nur Çebi, “Biliyorsunuz bu sezon ona verildi. Kalitesi, duruşu böyle olsun diye verildi. Bunlar kötüydü de, rahmetlinin adını verelim de hiç olmazsa düzelme olur diye umut ettiler ama maalesef yani bu böyle gitmiyor. Sonuçta, federasyonun da ben çok aciz olduğunu görüyorum” açıklamasını yaptı.

“MALİ PROBLEMLERİMİZ YÜZDE YÜZ ÇÖZÜLMÜŞ DEĞİL”
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, yapımı devam eden Vodafone Arena Stadı hakkında ise “Stadı biliyorsunuz mali problemlerle beraber yapmaya çalışıyoruz. Mali problemlerimiz yüzde yüz çözülmüş değil, dolayısıyla büyük sıkıntılar içerisinde koca bir stat ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz bu sezon bitmeden orada bir maç oynamak en azından son maçı orada oynayıp hatta kupa kaldırmak. Bu iyimser bir tarih. Kötümser tarih de en azından 2-3 ay gecikmeli olarak öteki sezona başlamak. Kötümser bir tahmin bu” dedi.

“BİLİC İLE ABİ - KARDEŞ GİBİYİZ”
Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic ile ilgili de samimi itiraflarda bulunan Çebi, “Slaven ile ilgili şunu söyleyebilirim. Çok yakın çalışıyorum. Abi - kardeş gibi bir ilişkimiz oldu. Yabancılarla öyle bir kelime kullanılmaz ama o da artık bizim aileden biri gibi oldu. Türk gibi, bize çok kaynaştı. Hem bizim toplumumuza kaynaşmasıyla beraber Beşiktaş’taki kaynaşması daha hızlı olmaya başladı. Çok müthiş bir şekilde pozitif olarak yukarıya doğru çıkıyor. Medya ile ilişkileri de iyi. Taraftarla ilişkisi çok iyi. Yöneticiyle ilişkileri çok iyi. Futbolcularla ilişkileri de aynı şekilde” ifadelerini kullandı.

“ARALIK AYINDA SAĞ BEK ALACAĞIZ”
Uzun süredir Bilic’in istediği bir sağ bek alacaklarını da ifade eden Ahmet Nur Çebi, “Bakın biz transferlerde gerçekten sık eleyip sık dokuyoruz. Birisi gelsin 3 milyon Euro, 2 milyon Euro yok bizde. Dolayısıyla bir yere kilitlendik. Hatta o arkadaşımızın dışında da üç tane daha sağ bek alternatifimiz var. Aralık sonuna kadar inşallah birinden birini bitireceğiz” dedi.

“HER AN BİR FUTBOLCUMUZ GİDEBİLİR”
Transfer politikaları ile ilgili de önemli bilgiler veren Beşiktaş İkinci Başkanı Çebi, “Stoper ile ilgili belki 7-8 mevkide var. Yani hepsiyle ilgileniyoruz. Çünkü her an için ihtiyacımız olabilir. Her an bir futbolcumuz gidebilir. Her an elimizdeki bir futbolcuya çok iyi bir değer verirler. Onu satıp yerine birini bulmak gibi. Yani biz biraz arşiv yapıyoruz şu anda. Var mı elimizde var. İyileri de var mı var. Ama alıp almayacağımıza daha karar vermedik” diyerek sözlerini sonlandırdı.
(İHA)