Bugün de İngiltere’nin en üst seviye futbol ligi olan Premier Lig’de oynamaktadır. Chelsea maçı izlemek için bağlantıyı tıklayınız.

İngiltere şampiyonu olarak 5 kez kupa kaldıran Chelsea, 7 kez FA Kupası alarak, müzesine götürmüştür. Ayrıca kulüp 2 UEFA Kupa Galipleri Kupası, 1 UEFA Avrupa Ligi ve 1 de UEFA Şampiyonlar Ligi kupalarını müzesinde sergilemektedir. Bu başarıları, kulübü Avrupa’nın en iyileri arasına sokmuştur.

Kulüp Tarihi

Chelsea 1955’te lig şampiyonu olarak ilk önemli başarısını kaydetmiştir. Bu başarısında 1952’den itibaren takımın başına getirilen Arsenal’li eski forvet Ted Drake’in payı büyük olmuştur. Ted Drake, takımın modernleştirilmesini sağlamış, kulübün armasını, genç kadrosunu ve antrenman düzenini tamamen değiştirmiştir. Sonuç olarak Chelsea, 1955’te ilk kez bir şampiyonluk yaşamıştır. Bu başarıdan sonra 1960’lar ve 1970’ler kulüp için pek çok başarılı maçın yaşandığı dönem olmuştur.

1970’de Chelsea, Leeds United ile karşılaşmalarında ilk maçı 2 - 2 berabere bitirdikten sonra ikinci maçı 2- 1 yenerek FA Cup’ı evine götürmüştür. Bir sonraki sezonda ise Chelsea, Real Madrid’i Atina’da  2 - 1  yenerek, ilk UEFA Kupa Galipleri Kupası’nı kazanmıştır. Real Madrid maçı izlemek için bağlantıyı tıklayın.

1970’lerden başlamak üzere kulübün 1899’da tamamen çimden yapılmış resmi stadı olan Stamford Bridge’in yeniden yapılanması için yapılan masraflar nedeni ile zorlu bir süreç yaşanmıştır. Bu süreçte yıldız sporcular satıldı ve takım küme düştü. Bütün bu zorlu süreç 1997’ye kadar herhangi bir başarı yaşanamamasına neden olmuştur.

Duraklama döneminin ardından yaşanan dönem, kulübün en parlak dönemi olmuştur. Bir çok kez elde ettiği lig şampiyonluğunu aşan bir başarı 2012 yılında gelmiştir.

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Chelsea 2012 yılında bu büyük başarıya imza atmıştır. Şampiyonlar ligi maçları izlemek için bağlantıyı tıklayın.

İstatistikler

Chelsea takımı her ne kadar o dönemde sıkıntılı bir dönem yaşamış olsa da 1978 ve 1980 yılları arasında evinde asla mağlubiyet yaşamamıştır. Bu durumda en uzun süre evinde namağlup başarısı ile tarihe geçmiştir.

Kulübün  tarihe  geçmesinin bir diğer nedeni ise yaptığı transferdir. 2010 - 2011 sezonu sonlarına doğru Chelsea, 50 milyon dolara Fernando Torres’i takıma transfer ederek Premier Lig’in en pahalı transferini gerçekleştirmiş ve böylece de ekonomik sıkıntıları geride bıraktığını kanıtlamıştır.