Hafta sonu Premier Lig'de karşı karşıya gelen Chelsea ve Manchester United, buz kez İngiltere Lig Kupası 4. turunda karşılaştı.
As oyuncularını dinlendiren Alex Ferguson, hemen hemen yedeklerden kurulu bir kadroyla sahada mücadele ederken, Chelsea de birkaç oyuncusunu dinlendirdi.
İlk yarıda 22. dakikada Giggs ManU'yu 1-0 öne geçirirken, Chelsea bu gole 31. dakaikada Luiz'in penaltı golü ile cevap verdi. İlk 45 dakikanın skorunu ise M. United'dan Hernandez belirledi: 3-2.
İkinci yarının başında Cahill, skora yeniden dengeyi getirirken, 59'da Nani bir kez daha Manchester'ı öne geçirdi. Pes etmeyen Chelsea son dakikada Hazard'ın penaltıdan attığı golle skoru 3-3 yaptı ve maçı uzatmaya taşımayı başardı.
Normal sürede 3 kez geriye düşen Chelsea, uzatmada ilk kez öne geçmeyi başardı. 97. dakikada Sturridge Maviler'i öne geçirirken, 116. dakikada Ramires, takımını rahatlatan golü attı. 120. dakikada Giggs'in penaltısı Manchester'ı umutlandırsa da Chelsea 5-4 'lük skorla İngiltere Lig Kupası'nda adını çeyrek finale yazdırdı.