GÜMÜŞHANE (AA) - MUHAMMET ÇELİK - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda maratonda yarışacak milli atlet Ercan Muslu, çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Sungurbeyli köyünde doğan 28 yaşındaki milli atlet Ercan Muslu, en büyük hayalinin olimpiyatlarda derece yaparak, Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu belirtti.

Ercan Muslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken yaz aylarında köyünde çobanlık yaptığını anlatarak, "Spora başlamadan önce yaz dönemlerinde köye gidiyordum. Sungurbeyli köyünde kendi hayvanlarımız vardı. Köyde hayvanların peşinden koşuyordum. Hayvanları otlatıyordum. Hayvanların peşine koşuyordum şimdi ise olimpiyatlarda koşacağım." ifadelerini kullandı.

Spora, 2001 yılında ortaokul yıllarında beden eğitimi dersini geçmek için başladığını belirten milli atlet, "Beden eğitimi öğretmenimiz, koşu yapan herkese sözlü notu olarak 5 vereceğini söylemişti. Ben de öğretmenimle beraber koşuya gittim. Bu spora 15 yıl aralıksız devam ettim. Gümüşhane'de koşu parkuru yoktu. Dağlık bir şehir olduğu için dağlarda çok zor şartlarda antrenman yaptım. Birçok zorluklar atlattık. Bunun avantajları oldu. Parkurun inişli çıkışlı olması, buradaki yetenekli sporcuların ortaya çıkmasını sağladı. 2014 yılında Gümüşhane'de dağ koşusuna hazırlandım. O yıl Türkiye Şampiyonası'nda 6 yıl üst üste Avrupa Şampiyonu olan milli atlet Ahmet Aslan'ı geçtim." diye konuştu.


- "Rio'da ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim"


2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na yaklaşık bir yıldır hazırladığını anlatan Ercan Muslu, olimpiyatlar için ilk etapta Kenya'da kampa girdiklerini kaydetti. Rio'da maraton koşacağını aktaran Ercan Muslu, en büyük rakibinin Etiyopyalı ve Kenyalı atletler olduğunun altını çizdi.

Olimpiyatlarda derece yaparak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini vurgulayan milli atlet, spora başlarken en büyük hayalinin olimpiyatlara katılmak olduğunu bunu da başardığını söyledi.

"Olimpiyat oyunlarını izlediğim zaman 'acaba ben de olimpiyatlarda yarışabilir miyim?' diye hep düşünürdüm." diyen Ercan Muslu, şöyle devam etti:

"Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Türkiye şampiyonluklarım, ikinciliklerim, üçüncülüklerim bulunuyor. 2010 yılında ilk koştuğum Balkan Maratonu'nda şampiyon oldum. 2012 yılında büyüklerde Avrupa ikinciliği, 2013 yılında da Balkan Maratonu'nda şampiyonluğu elde ettim. Gümüşhane'yi, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edeceğim. Bu benim için büyük bir gurur. İnşallah Rio Olimpiyatları'nda ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Olimpiyatlar dünyanın en büyük organizasyonu. Dünyanın en iyi sporcuları ile aynı ortamı görüp, aynı ortamı yaşamak, aynı mesafeyi koşmak benim için apayrı bir duygu."

Maratonda toplam 33 sporcunun yarışacağını anımsatan milli atlet, amacının bu sporcular arasında en iyi dereceyi yapmak olduğunu kaydetti.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan da 28 yıl aradan sonra Gümüşhane'de ilk kez bir sporcunun olimpiyatlara katılacağını kaydederek, "Ercan Muslu'yu Rio'ya göndermenin gururunu yaşıyoruz. Ercan Muslu demek, çocukluktan başlayan bir sevdanın adı. Ercan, ilkokulda başlayan bir rüyasını gerçekleştirmek üzere. İnanıyorum ki Ercan, Rio'da şanlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil edip, en yükseklerde dalgalandıracak. Bize bu onuru yaşatacak." değerlendirmesinde bulundu.