Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Uhren Kupası kazandıkları maç sonrası yaptığı açıklamada, “Takım olarak birbirimize destek verdik ve takım olduk. Çok güzel bir ruh koyduk ortaya. Buna camiamızın ve ülkemizin ihtiyacı vardı” dedi.
Galatasaray, 2016 Uhren Kupası ikinci maçında Young Boys ile 1-1 berabere kalarak kupanın sahibi oldu. Maç sonrası açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılıların teknik direktörü Jan Olde Riekerink, zor bir hafta geçirdiklerini belirterek, “Bugün baktığımızda büyük bir takım ruhu gösterdik. Çok önemli adımlar attık. Tabii ki bir takım kuruyoruz, her şey bitmiş değil. Young Boys biliyorsunuz ligine kısa zaman sonra başlayacak ama bize bakıldığında 2,5 hafta önce açtık sezonu. Daha aramıza katılacak milli oyuncularımız var. Kupa kazanmak her zaman zevklidir. Bütün samimiyetimle, takımımla, hocalarımla, çalışanlarımla gurur duyuyorum. Zor bir hafta geçirdik ülke olarak. Takım olarak birbirimize destek verdik ve takım olduk. Çok güzel bir ruh koyduk ortaya. Buna camiamızın ve ülkemizin ihtiyacı vardı” dedi.

“İlerleyen günlerde mutlaka aramıza katılan oyuncular olacaktır”
Ne istedikleri ve beklentilerinin belli olduğunu dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, “İhtiyacımız olan pozisyonlar orta saha ve forvet. Bu zamana kadar iyi performans gösteren arkadaşlarımız da oldu. İkinci kampımızda yeni isimler de katılacaktır aramıza. Biz en iyi şekilde yönetimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her zaman ilk istediğiniz oyuncuyu almanız kolay olmuyor. Mutlaka ilerleyen günlerde aramıza katılan oyuncular olacaktır” diye konuştu.

“Bruma’yı takımda tutmak isterim”
Maçın yıldızı Bruma hakkında da konuşan Riekerink, “Bakıldığı zaman Bruma geçen maçta da maçın adamı seçildi. Böyle bir oyuncuyu takımda tutmak isterim. Çok iyi oyuncu olması bir yana sosyal yönleri ile de kulübe katkı veriyor. Oynadığı sürece mutlu olan oyuncu. Futbol da böyledir. Kendisinden çok memnunum” şeklinde konuştu.

Transfer açıklaması
Riekerin ayrıca, ön libero ihtiyaçlarının olduğunun çok açık olduğunu vurgulayarak, “Geçen sene Selçuk, Emre, Sneijder’in performansı iyiydi ama bir takviye yapmak istiyoruz. Ayrıca forvete de bir takviye yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)