ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesinin kendi bütçesinden yaklaşık 160 milyon lira yatırımla inşa ettiği 15 bin kişilik yeni stada, Sakarya'dan getirilen yerli çimin serilmesine başlandı.

Yeni stadın inşasında sona gelinirken, tribün koltuklarının döşenmeye başlanmasının ardından, genişliği 68 metre, uzunluğu ise 110 metre olan sahanın çimleri de Sakarya'dan getirildi.

Yerli çimler döşenmeye başlanırken, alttan ısıtma sistemi bulunan sahanın 2 ay içinde hazır hale geleceği belirtildi.

Tamamı kapalı tribün olan stadyumunun ligin ikinci yarısından itibaren hizmete gireceği bildirildi.


- Gül: "(Stat bizim prestij projemiz.) diyerek yola çıktık"


Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, stattaki çalışmaları inceleyip, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Statta çim serme işleminin 1 hafta süreceğini aktaran Gül, "Çimlerin serilmesinin hemen sonrasında koltuk döşeme işlemi de bitecek. Stadyumun çevre düzenlemesi de yavaş yavaş tamamlanacak. Futbolda esas olan çim sahanın futbol oynamaya elverişli hale geldiği andır ve burada maç oynanmaya başlanacaktır. Stadı yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığına devretmeyi planlıyoruz." dedi.

Gül, böylesi güzel bir statta TFF 3. Lig takımının oynamasının kendilerini memnun etmeyeceğini dile getirerek, "İnşallah takımımız TFF 2. Lig'e, Spor Toto 1. Lig'e yükselir ve burada yüksek seviyede maçlar seyrederiz. Maddi imkanları bir tarafa bıraktık, 'Stat bizim prestij projemiz.' diyerek yola çıktık. Ülkemizin şu sıkıntılı günlerinde bu prestijli projemizi bitirmek için müteahhit firma ve işçi kardeşlerimiz uğraşıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Stadın açılış maçını Beşiktaş ile oynamak istediklerini aktaran Gül, "Bir süre önce Çorum'a gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 'Bu stadın açılışına Beşiktaş'ı getireceğim.' dedi. Ben de stat bittikten sonra kendisi ile irtibata geçip, bu konuda görüşeceğim. Stadyumun arsa bedeli 72 milyon lira. Bugüne kadar stat için harcadığımız ise 85 milyon liradır." diye konuştu.

Gül, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı'nın ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Millet Bahçesi olacağını da sözlerine ekledi.