2017-2018 / 2021-2022 futbol sezonları, TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig medya hakları ihalesi tamamlandı. İhalenin ardından konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Bugün tarihi bir gün. İnşallah Kulüpler Birliği ile yaptığımız çalışmanın meyvesini alacağız" dedi.
TFF’nin Riva’daki merkezinde düzenlenen yayın hakları ihalesini 500 milyon dolar + KDV teklifle Digiturk kazandı. İhale sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Bugün tarihi bir gün. Kulüpler Birliği ile beraber 3 ay önce oluşturduğumuz komisyonla çalışmalara başladık. Göksel Gümüşdağ ve ekibine, kulüplerimize teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu çalışmanın meyvesini alacağız. İnşallah ülkemize hayırlı olur. İki teklifimiz var. Turkcell ve Digiturk. Digiturk yıllık 500 milyon dolar teklif vermiştir. İhale bu şekilde tamamlanmıştır. Hayırlı olsun" diye konuştu.

GÜMÜŞDAĞ: “BİZİM İŞİMİZ BUNDAN SONRA BAŞLIYOR”
Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, “Yayın ihalesi hepimize hayırlı olsun. Ağustos’tan itibaren yapılan bu çalışmanın neticesini inşallah alacağız. Katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Hedeflediğimiz bir rakamdı. İhale sürecini etkileyebilecek çok şey yaşadık, buna rağmen bu rakamlara geldik, mutluyum. Yıldırım Bey’e, kulüplere, başkanlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra futbola değer vermeye devam edeceğiz. Bizim işimiz bugünden sonra başlıyor. Bu rakamın yayıncı kuruluşa dönmesi için elimden geleni yapmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.
İhaleyi yöneten TFF Başkan Vekili Hüsnü Güreli ise, “5 yıllık bir ihale. A, B, C, D olmak üzere 4 paketten oluşan ihaleye sadece 2 kuruluşumuz katılmıştır. Şartnamede gerekli olan tüm hukuki belgeler kontrol edildi ve hukuka, şartnameye uygun şekilde ihalemiz sonuçlanmıştır” açıklamasını yaptı.
(İHA)