Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım’ın önemli turnuvalarda sürekli yer almasının bir prensip haline getirilmesi gerektiğini söyledi.
A Milli Futbol Takımı’nın 2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri I Grubu’nda oynayacağı Kosova karşılaşması öncesi TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maç kitabında açıklamalarda bulundu.
2018 FIFA Dünya Kupası finalleri I Grubu’nda karşılaşacağımız Kosova maçının ilkleri de beraberinde getirdiğini dile getiren Yıldırım Demirören, “Bugünkü karşılaşma vesilesiyle futbol tarihinde resmi olarak ilk kez karşılaşacağımız Kosova A Milli Takımı’na ve Kosova Futbol Federasyonu yetkililerine bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Futbol şehrimiz Antalya’nın yeni yapılan stadyumunun ilk resmi maçı olan Türkiye-Kosova karşılaşmasında A Millî Takımımızın ülkemizi gururlandıracağına inancım tam. Dostluğu uzun yıllara dayanan Türkiye ile Kosova arasındaki ilk resmi karşılaşmanın Fair-Play ruhuyla oynanacağına yürekten inanıyorum. Tüm futbolseverlere heyecanlı ve keyifli bir futbol akşamı dilerim” şeklinde konuştu.

FATİH TERİM: “KOSOVA KARŞILAŞMASINDA PAROLAMIZ MUTLAK GALİBİYET OLACAK”
A Milli Takım’ın grubunda güçlü takımların bulunduğunu vurgulayan Fatih Terim, “Dünya Kupası’na katılma hedefine ulaşmak için öncelikle evimizdeki maçların tümünü kazanmak istiyoruz. Bu nedenle Kosova karşılaşmasında parolamız mutlak galibiyet olacak. Ayrıca bu maçın Milli Takımımız için bir çıkış sürecinin başlangıcı olmasını istiyoruz. Rakibimiz uluslararası alanda deneyimsiz olsa da köklü bir futbol ekolünün izlerini taşıyor. Onlar da her maça ülkelerini en iyi şekilde tanıtmak ve temsil etmek için çıkıyor. Bu nedenle karşılaşma son derece zorlu geçecek. Takımımız sahada rakibini ciddiye alarak mücadele edecek ve oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yapacak. Her zaman olduğu gibi Kosova maçında da Türk Milli Takımı’nın en önemli itici güçlerinden biri Antalya’da tribünleri dolduracak taraftarımız olacak. Biz de onların desteğine galibiyet ve güzel futbol ile karşılık vermek için sahaya çıkacağız. Taraftarımıza şimdiden teşekkür ediyor, kardeş ülke Kosova’ya da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)