Kulüplerden bağımsız olarak, lisanssız yetenekleri keşfedip elit altyapı liginde buluşturmayı amaçlayan proje kapsamında Adana, Diyarbakır, Kayseri, Malatya, Ankara, Sakarya, Samsun, Trabzon, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir’de oluşturulan takımlar, 3 ayrı grup halinde ilk maçlarına çıkacak. 2006, 2007 ve 2008 doğumlu öğrencilerden oluşturulan takımlarda yer alan çocukların sadece fiziksel değil, eğitim, sosyal ve kültürel gelişimlerine de önem verileceği proje kapsamında ilk etapta 12 olan il sayısı, gelecek yıllarda ülke geneline yayılacak.


Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, antrenörler Hasan Şahin ve Sinan Emir önderliğinde oluşturulan takım, dahil olduğu B grubunda ilk maçında yarın Ankara takımı ile karşılaşacak. Şube Müdürü Zeki Efendioğlu, “Lisansı olmayan öğrenciler arasında çok yetenekli bir grup seçtik” derken, İl Müdürü Birdal Öztürk de, “Önemli olan sonuçtan ziyade bu turnuva içinde yer almak, geleceğe hazırlanmak” diye konuştu.

İlk hafta müsabakalarında A Grubu ekipleri maçlarını Adana, B grubu Ankara, C grubu da Antalya’da oynayacak. Birinci kademe maçları dört devreli grup müsabakaları olarak düzenlenecek, ilk 2’ye giren takımlar ile en iyi üçüncü olan 2 takım, bir üst kademeye yükselecek. 8 takımın katılımıyla, 4’er takımlı 2 grupta tek devreli lig usulüne göre oynanacak maçların ardından gruplarında birinci ve ikinci olan 4 takım yarıfinal ve final maçları oynamaya hak kazanacak.

A GRUBU
Adana
Diyarbakır
Kayseri 
Malatya        

B GRUBU
Ankara
Sakarya    
Samsun
Trabzon

C GRUBU
Antalya    
Bursa
İstanbul