Ağırlığı İslam dini inanışa sahip, konfeksiyon ve giyim üretimi alanında ciddi anlamda üretim yapan Türkiye’de, ilk tesettür giyim alanında online alışveriş sitesi Modanisa tarafından açıldı. Modanisa’nın sektöre girmesi aslında tesettür giyim sektöründe ciddi bir rekabet yaratarak ürün kalitesinde ve çeşitliliğinde artış sağladı Önceleri tesettür giyim pazarda, butiklerde veya marka olan şirketlerin alışveriş merkezleri içerisindeki dükkanlarında sınırlı sayıda yapılan çeşit ile yapılan üretime göre satışa sunuluyordu. Bu sınırlı üretim ve çeşit, kadınlar tarafından çok istenmeyen bir şeydi çünkü, pişti olmak istemiyorlardı. Modanisa sektöre giriş yaptıktan sonra butiklerin, marka olmayan konfeksiyon üretimi fason ürünlerin sitede yer almasını sağladı ve ciddi bir talebe cevap verdi. İlk başlarda ağırlığı genç ve ev hanımlarına yönelik olan şirket, çok iyi bir strateji izleyerek kapıda ödeme, telefonla ürün kodunu vererek sipariş oluşturma gibi aslında online alışverişin doğasında geçmişte kalan birçok uygulama ile ciddi satış sağladı. Elindeki bu kozu sayesinde online mağazası bile olmayan Armine, Refka gibi markalara giderek ürünlerini sitede satışa çıkarttı.

Üstelik benzersiz fiyatlarla! Bunun yanında Modanisa indirim kodu sayesinde uygun ve avantajlı fiyatların yanında sadık bir müşteri kitlesi elde etmeyi başardı. Sürekli aynı ürünler, olmayan rekabetten dolayı cazip olmaktan bir hayli uzak fiyatlar ve sürekli İstanbul, Eminönü gibi ilçelere gidip alışveriş yapma olayı değerli kadınlarımızı canından yeterince bezdirmiş olacak ki Modanisa gerçekten çok sevildi.

Türkiye’den gelen siparişlerden sonra bir şeyin farkına varan şirket belkide en hızlı şekilde yurtdışına satış yapmaya başlayan şirketlerden birisi oldu. Sadece Almanya’da 3 milyona yakın Türk’ün yaşadığını hesaba katarsak Avrupa pazarının ne kadar büyüklükte bir İslam inancına sahip kadın kitlesi olduğunu siz tahmin edin! Sadece Avrupa’dan değil, Amerika, Kanada ve Ortadoğu ülkelerinden de ciddi sipariş almaya başladı. Böylece Türkiye’nin ciddi katmadeğerli ihracat yapan şirketlerinden birisi haline geldi. Sektörü değiştirdi, bunu gören markalar kendi e-ticaret sitelerini açtı, rekabette söz sahibi olmak için müşteriden gelen talepler artık dinlenmeye, dikkate alınmaya ve bu alanda üretime doğru gidildi. Modanisa’dan sonra sektörde önemli bir değişiklik yapan aslında Modanisa tarafından yaratılan kitleye daha katmadeğerli veya diğer adıyla daha teknolojik ürünleri satmaya başlayan SefaMerve ortaya çıktı. Aslında SefaMerve, Modanisa’nın kuruluş hikayesinde yer alan ürünlerden memnun kalmayan kadınlardan geliyor diyebiliriz. İki kurucu kardeş ortaktan birisi Kanada’da moda tasarımı üzerine eğitim görmektedir. Eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye döner ve bu alandaki açıktan bahsedip abisiyle SefaMerve’yi başlatırlar. SefaMerve basit arayüzü, pazardaki müşterilerin Modanisa’dan edindiği alışveriş alışkanlıklarını yaratmak zorunda kalmadığı için daha çok özel ürün üretimi alanında yoğunlaşma şansı elde etti. Bildiğimiz kadarıyla SefaMerve sektöre giriş yapmadan önce tesettür giyime özel spor giyim, eşofman gibi spor giyim ürünleri yoktu.

Şirket az önce bahsettiğimiz fason üretiminin yanında bir de katma değerli ürün üretimi olarak sıcakta soğuk, soğukta sıcak olan şal, mıknatıslı eşarp, terletmeyen ferace gibi kadınların ayıla bayıla satın aldığı ürünler üretti ve kendi kitlesini bu şekilde yaratmış oldu. SefaMerve iyi ürün, kolay ödeme, hızlı teslimatın yanında SefaMerve indirim kodu sunarak müşterilere daha avantajlı fiyatlarla alışveriş imkânı da sağladı. Sosyal medya platformlarını çok iyi kullanan şirket, Türkiye’nin en çok Facebook sayfa beğenisine, en çok instagram takipçisine sahip pozisyonda bulunuyor. Zamanla tesettür giyimin yanında bebek, çocuk, aksesuar çanta ve ayakkabı kategorisinde de ürünler üretip satışa geçen şirket ayrıca seccade ve tesbih gibi ürünlerin de satışını sağlamaktadır. Yavaş, kaliteli ancak birbirine bağlı ürün satışı, üretim ve iş ortaklıklarına şu sıralar çeyiz ve alkolsüz kozmetik kategorileri de eklenmiş durumda!