Spor Toto Süper Lig’in 6. hafta kapanış maçında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde şu başlıklar öne çıktı.

ŞENOL GÜNEŞ’E PROTESTO

Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’i protesto etmek için kafalarına bandaj bağladılar.

Fenerbahçe taraftarı, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’i protesto etti. Karşılaşma öncesinde stadyum çevresinde kafasını bandajlayan taraftarlar, geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası Yarın Final Rövanş mücadelesinde tribünden gelen cisimler nedeniyle düşen ve daha sonra hastaneye kaldırılan Şenol Güneş’i protesto etti. Fenerbahçe tribünleri maçtan önce tecrübeli teknik adama uzun süre küfür etti.

COCU’NUN İLK DERBİSİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu ilk kez bir derbide takımının başında yer alıyor.

Fenerbahçe’nin, Beşiktaş ile karşılaştığı derbide sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Phillip Cocu ilk kez bir derbide takımının başında yer alıyor. Cocu bu maça kadar Fenerbahçe’nin başında 8 resmi maça çıkmış ve 5 mağlubiyet 2 galibiyet ve 1 beraberlik almıştı. Phillip Cocu Beşiktaş derbisinde takımının galibiyet almasıyla sarı-lacivertlileri ligde üst sıralara taşımaya çalışacak.

FENERBAHÇE’DE 8 İSİM İLK KEZ DERBİDE

Fenerbahçe’nin Beşiktaş ile oynayadığı derbide sarı-lacivertlilerde yeni transfer olan 6 isim ilk kez bir derbide sahada yer alıyor.

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe’nin Beşiktaş ile evinde oynadığı derbide sarı-lacivertlilerde 8 isim ilk kez sahada yer alıyor. Sarı-lacivertlilere yeni transfer olan Harun Tekin, Diego Reyes, Jailson, Ayew, Benzia ve Slimani ilk kez bir derbide sahada yer aldı. Bu isimlerin hepsi ilk 11’de yer alırken, Barış Alıcı ve Michael Frey ise yedek kulübesinden oyuna girmek için teknik direktör Phillip Cocu’dan şans bekleyecek.

MAÇTAN ÖNCE OLAY ÇIKTI

Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasının başlamasından hemen önce, Beşiktaş tribünlerine hareketlenen Fenerbahçeli taraftarlara, polisler engel oldu.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde tribün karıştı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaşlı taraftarların bulunduğu tribüne doğru hamle yapmaya çalışınca, polis tribüne girdi ve Fenerbahçeli taraftarlara engel oldu. Tribünde bir süre gerginlik oluşurken, polis olayları yatıştırdı.

ATİBA 5 AY SONRA 11’DE

Fenerbahçe derbisinde sürpriz bir şekilde ilk 11’de sahaya çıkan Atiba Hutchinson, tam 5 ay sonra ilk 11’de forma giydi.

Beşiktaş’ın Kanadalı yıldız orta saha oyuncusu, 5 ay sonra ilk 11’de sahaya çıktı. Geçtiğimiz sezon sonunda İspanya’da kıkırdak ameliyatı olan ve sözleşmesini geç imzaladığı için hazırlık kampında yer almayan Atiba, 6 hafta sonunda form tutarken, Teknik Direktör Şenol Güneş, Atiba Hutchinson’ı Fenerbahçe karşısında tam 5 ay aradan sonra ilk 11’de sahaya sürdü. Beşiktaş’ta 6. sezonunu yaşayan Atiba, siyah-beyazlı forma altında en son geçtiğimiz sezon Akhisar deplasmanında oynanan karşılaşmada 90 dakika forma giymişti.

CANDAŞ TOLGA IŞIK TRİBÜNDE

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Candaş Tolga Işık, Fenerbahçe karşılaşmasını Beşiktaşlı taraftarlarla birlikte deplasman tribününde izledi.

Sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe ve Beşiktaş, Kadıköy’de karşı karşıya gelirken, Beşiktaş Yönetimi, karşılaşmaya tam kadro olarak geldi. Siyah-beyazlı yöneticiler protokol tribünündeki yerini alırken, bir tek Candaş Tolga Işık, protokole gitmedi. Genç yönetici, karşılaşmayı siyah-beyazlı taraftarlarla birlikte deplasman tribününde birlikte izledi.

LJAJİC YOK, BABEL FORVET

Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısında Adem Ljajic’i yedek oturturken, Babel’i ise forvette sahaya sürdü.

Beşiktaş’ın Torino’dan transferi Adem Ljajic, Fenerbahçe derbisine yedek soyundu. Siyah-beyazlı forma altında boy gösterdiği karşılaşmalarda ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni toplayan Adem Ljajic, Kadıköy deplasmanında yedek kalırken, Teknik Direktör Şenol Güneş’in bir diğer tercihi de Larin oldu. Kanadalı golcüyü yedek oturtan Güneş, forvet hattında Babel’e, sol kanatta ise Jeremain Lens’e şans verdi.

(Bozhan Memiş Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu/İHA)