Kazanç kaybı nedir, ticari gün kaybı nasıl alınır genel olarak incelenecek olduğu zaman araçları hasara uğramış olan araç sahipleri araçların değer kayıplarını kusur oranlarına göre karşı tarafın trafik sigorta şirketlerinden talep edebilirler. Araç değer kayıpları genel olarak araçların ikinci el piyasası üzerinde meydana gelen düşüş miktarları olarak yer alır.

Ticari Kazanç kaybı değer kaybından farklı bir şekilde incelenir. Kazanç kayıpları daha çok ticari amaçlar ile kullanılmaya devam eden araçların kazalarının ardından tamirde geçirilen süre içerisinde kullanılamıyor olması ya da işletilemiyor olmasından dolayı meydana gelen maddi kayıplar olarak gözlenir. Ticari araçlar genel  anlamda taksi, servis, otobüs, dolmuş benzeri olan araç tarzında olduğu zaman böyle durumlar ile karşılaşmaları söz konusu olur.

Ticari Kazanç Kayıpları Kimden Alınır?

Ticari kazanç kayıpları kimden alınır da bir hayli merak edilen konular arasındadır. Ve genel olarak bakılacak olduğu zaman karşı tarafın trafik sigortalarından talep edilebilen bir durum değildir. Ticari olarak meydana gelen kazanç kayıpları kazada kusurları olan diğer aracın ruhsat sahibinin içerisinden ya da sürücüsünden talep edilebiliyor. Kazada kusursuz olmak illa şart olacak değildir. Kusurun tamamı ticari araçların sahibinde olmadığı sürede bu tarz taleplerde bulunabilir.

Ülkemizde daha çok İstanbul’da olan araç sayısı, trafik kazalarında yapılan istatistiklere bakılacak olduğu zaman araç kazaları sırasında ticari kazanç kaybı önemli bir konu olarak yer alır. Konuya girilmeden önce en önemli olan durumlardan bir tanesi de ticari davaları sırasında arabuluculuğun dava sırasında şart oldukları ticari kazanç kaybı ya da dava şartı olarak arabuluculuğun zorunlu olarak yer aldığı bir husus olur. Bu yüzden de bu alanlarda destek alınması istenilen sonuçlara ulaşma konusunda yardımcı olacaktır.

Ticari Araç Kazanç Kaybı Nasıl Hesaplanır?

Ticari araç kazanç kaybı nasıl hesaplanır sorusu da merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alır. Hasar dosyaları genel olarak tamir sürelerini gösteren evrak ile kaza tespit tutanakları olacak şekilde dava dilekçelerine ek olarak sunulması gerekir. Mahkeme kapsamında gerekli görülmesi durumlarında ilgili olan meslek kuruluşlarından ya da bilirkişiden görüş sorulması da yardımcı olur.

Ticari kazanç kaybı belirleme süreçleri içerisinde zorunlu olan giderler kazanç kaybından düşülmesi zorunlu halde yer alabilir. Örnekle incelenecek olduğu zaman yakıt parası gibi zorunlu olan giderlerin düşülmesi ardından kazanç kaybı miktarı tespit edilmesi gerekir. Aksi halde ticari kazanç kayıpları ile yüz yüze olan kişiler için sebepsiz olan zenginleşme devrede yer alabilir.

Araçların kazanç kaybı hesaplaması sırasında;

  1. Ticari olan araçlarda gözlenen kazanç kaybı zararlarının hesaplanabilmesi için öncelikle araçların onarımlarında kaldığı günlerin ve araçların günlük kira bedellerinin belirlenmesi gerekmektedir.
  2. Uygulama süreçleri içerisinde araçların günlük kira bedellerinin tam ve eksiksiz bir şekilde belirlenmesi önceliklidir.
  3. Daha çok filo kiralama şirketleri içerisinde uzun süreli bir şekilde kiralama yapılan araçlar aylık bir şekilde belli bir sene içerisinde koyularak kiralanır. Bu yüzden de sözleşme içerisinde kararlaştırılması yapılan kira sürelerinin uzun olması karşısında aylık kira bedellerinin de aynı miktarda azaltılması gerekir.
  4. Kazanç kaybı zararları ile ilgili olarak bilirkişi raporlarında meydana gelen hesaplama sırasında kira sözleşmelerinde bulunan aylık kira bedellerinin gün bazında hesaplamaları ardından günlük kira bedellerinin tespit edilmesi gerekir. Lakin tespit edilen bu bedeller hukuka aykırı olarak yer alır.
  5. Araçların günlük kira bedellerinin hesaplaması sırasında ilk olarak yapılması gereken araçların model ve markalarına göre kaza tarihlerinde günlük emsal kira bedellerinin araştırılması gerekir.