Gonca Dergisi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 9’uncu resim ve hikaye yarışması sonuçlandı.
İstanbul Altunizade Kültür Merkezinde  12-16  ve 11 yaş altı olmak üzere 2 farklı yaş grubunda “Televizyon ve İletişim”konusunun tema edildiği resim ve hikaye dallarında yapılan yarışmaya 13 bin 149 eser katıldı.
11 yaş altı kategorisinde  resim dalında yarışmaya katılan Trabzon Dumlupınar İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Alkım Sare Erüz,  resim dalında mansiyona layık görüldü.
Başak Sezgin, Ahmed Haşim, Aslı Kaplan ve Arif Nihat Asya gibi yazarları bünyesinde barındıran Gonca Dergisine başvuran 16 bin 998 eser arasından seçici kurul tarafından özenle çalışarak seçilen yetenekli öğrenci Alkım Sare Erüz, ödülünü ailesiyle birlikte aldı.
Trabzon’da olduğu gibi Türkiye’nin çeşitli illerindeki organizasyonlara da katılan ve resim dalında gösterdiği başarıyla adından söz ettiren Erüz,  başarısını çok çalışmasına, ailesinin ilgisine ve kendisini doğru yönlendiren resim öğretmeni Funda Nuray Yalçın ’a borçlu olduğunu söyledi.
Okulunun da başarı ile anılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Alkım Sare Erüz,“ Bu yıl mansiyon aldım ama seneye inşallah başarı ödülünü Trabzon’a getireceğim” diye konuştu.
Aileleri ile birlikte ülkemizin farklı illerden ödül törenine katılan yarışmacılar başarılı olmak için çok çalıştıklarını söylediler.