Trabzonspor-Fenerbahçe gerginliği Kulüpler Birliği'ne de yansıdı Toplantı sonrası Ali Koç'un herkesle tokalaşıp Sadri Şener'in elini sıkmaması dikkat çekti. Daha sonra iki yöneticinin içerde tartıştığı anlaşıldı. Dün bu tartışma haberini Tüm Türkiye 61saat.com'dan öğrendi... Bugün ise ulusal ve yerel basında... Haberi Milliyet internet sitesi manşetine çekerken, tartışmanın ayrıntıları daha da netleşti...

KULÜPLER BİRLİĞİ TOPLANTISINDA YAŞANAN TARTIŞMAYLA İLGİLİ BAŞKAN SADRİ ŞENER'İN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ:


İŞTE MİLLİYET'İN HABERİ:

İki yönetici arasında toplantı sırasında sert bir tartışma yaşandı. F.Bahçe'nin küme düşürülmesi ve kupanın Trabzonspor'a verilmesi konusundaki görüşlerinde ısrar eden Sadri Şener ve buna karşı çıkan Ali Koç arasında geçen tartışmanın ayrıntıları şöyle: SADRİ ŞENER: Fenerbahçe'nin şike yaptığına dair Etik Kurul raporu var, neden bu uygulanmıyor!

ALİ KOÇ: Etik Kurulu raporu değişebilir. Bunu Federasyon da açıkladı. Ona göre hareket edeceğini de bildirdi. Siz fırsatçılık yapıyorsunuz.

SADRİ ŞENER: Bana 52 bin F.Bahçeli kadın küfür etti. Bunun rövanşı da olur. Engelleyemem.

ALİ KOÇ: Biz duymadık başkan özür dileriz. Siz de bize çok ağır sözler söylüyorsunuz. Zaten başkanın ne zaman espri yaptığını ne zaman gerçek söylediğini anlayamıyorum. Fener'e karşı bir linç kampanyası yapılıyor. Deniz Feneri'nde gizliliğe uyuldu ama F.Bahçe aleyhine çarşaf çarşaf yayınlar yapılıyor.

ALİ BEY EFENDİ OL!

ŞENER'İN sözlerinin Koç tarafından sürekli kesilmesi üzerine araya giren Nevzat Şakar: Ali Bey! Ali Bey! Biz efendi efendi seni dinledik. Sen de efendi ol! DEMİRÖREN araya girdi:

'GÜNDEMİMİZ 58. Türk futbolu zarar görmeden nasıl bir düzenleme yapılır onu konuşalım.' Tartışmaların ardından şu karar alındı: Futbol Federasyonu olağanüstü genel kurul kararı almadan bizlerle konuşmalıydı. Yanlış yaptı.

ALMANYA'DAKİ talimat örnek alınmalı. Özellikle şike ile teşvik ayrımı yapılmış, Türkiye'de de bu iki konuda verilecek cezalar ayrılsın.

Düştüğümüzde siz de vurdunuz ToplantIda ikinci tartışma G.Saray yöneticisi Adnan Öztürk'le Ali Koç arasında yaşandı.

ALİ KOÇ: G.Saray olarak iki alternatifiniz vardı. Birincisi, F.Bahçe'nin adil olarak yargılanmasını beklemek destek olmak ve aradaki düşmanlığı bitirmek. İkincisi en büyük rakibinizin sendelemesine neden olacak kararın alınması için kampanya yapmak. Siz tuttunuz ikinci yolu seçtiniz.

Adnan Öztürk: Biz hiçbir zaman F.Bahçe kelimesi kullanmadık. Biz evrensel hukuk ne gerektiyorsu onu söyledik

. ALİ KOÇ: Biz de hiçbir özel muamele istemiyoruz. Kurallar neyse, aynen uygulansın.

Adnan Öztürk: Evrensel hukuk kuralları ne ise bütün kulüpler için eşit şekilde uygulanmalı.

İŞTE VATAN GAZETESİNİN HABERİ
Küme düşme cezasını kapsayan 58. maddenin görüşüldüğü Kulüpler Birliği'nin dünkü toplantısına G.Antep haricinde tüm kulüpler temsilci gönderirken, zirveye F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, Trabzon Başkanı Sadri Şener ve G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün sert tartışması damga vurdu. Vatan Gazetesi'nin haberine göre; işte toplantıda yaşanan ve gündeme bomba gibi düşecek o diyaloglar...

KOÇ: “2 tane kulüp bizi ağzına sakız yaptı, düşmemiz için uğraşıyorlar. Zaten burada da yan yana oturuyorlar. (Adnan Öztürk ile Sadri Şener yan yana oturdu) Bu çile her gün çekilmiyor. Ne olacaksa bir an önce olsun, ortamı daha fazla germeyin” dedikten sonra tam ağzından Trabzon kelimesi çıkmıştı ki araya Trabzon Asbaşkanı Nevzat Şakar girdi ve “Hop dedik Ali Bey. Konuşurken laflarınıza dikkat edin” çıkışını yapınca tartışmanın fitili ateşlendi. Ardından da başkan Sadri Şener devreye girdi ve söz düellosu şöyle devam etti:

ŞENER: “Çok güzel konuşuyorsunuz. Manisa maçında Kadıköy'de 45 bin kadın toplandı. Siz de onlara UEFA'dan ödül verdirmeyi düşünüyorsunuz. Ancak unuttuğunuz nokta benim ölmüş anama bile küfrettiler.”

KOÇ: “Bunu biz yaptırmadık. Küfür Aziz Bey'in de karşı olduğu bir şey.”

DELİL YOK GEYİK VAR

ŞENER: “Hani tribünlere hakimdiniz. Trabzon'da annenize küfür edilmesini hanginiz ister? Bunu belirleyin sonra bana mail atın. Etik Kurulu raporu hazırlandı. Trabzon ile Beşiktaş'ın bir şeyi yok. F.Bahçe'nin şike yaptığı maçlar var. Rapor değişecek diyorsunuz. Ek delil filan yok, ek geyik var. Federasyon bir an önce karar versin.”

KOÇ: “Biz de öyle istiyoruz. Savunmalar alırsın, ne olacaksa olsun.”

Bu diyalogların ardından ise G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk söz aldı. Öztürk, Ali Koç'a hitaben “Herhalde bahsettiğiniz 2. kulüp de G.Saray. Şunu unutmayın; yaptığımız hiçbir açıklama ve konuşmada F.Bahçe demedik. UEFA normlarından, uluslararası kanunlardan bahsettik. Sadece son açıklamamızda size yönelik bir şey yazıldı. O da Cemal Nalga olayının takipçisi olacağız dediğiniz için” dedi. Bunun üzerine tartışmanın daha fazla alevlenmemesi için alttan alan Koç ise “Evet orada bir yanlışlık oldu, özür dileriz” ifadesini kullandı.