Ezeli rakipler, ebedi dostlar Fenerbahçe ve Galatasaray, bugün dünya derbisinde karşı karşıya geliyor.
Spor Toto Süper Lig’in 11. haftası dev bir derbiye sahne olacak. Fenerbahçe ile Galatasaray, bugün saat 20.00’de Ülker Stadyumunda karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, ezeli rekabette evinde son 17 yıldır rakibine yenilmiyor. Fenerbahçe, en son 22 Aralık 1999 tarihinde Galatasaray’a lig maçında 2-1 mağlup olmuştu. Fenerbahçe rakibiyle Kadıköy’de oynadığı 17’si lig, 3’ü Türkiye Kupası olmak üzere 20 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi.
İki takım arasında Kadıköy’deki son 20 maçtan 14’ünü Fenerbahçe kazandı, 6’sı berabere sonuçlandı. Fenerbahçe’nin bu süredeki 41 golüne, Galatasaray 14 golle yanıt verebildi.

KANARYA’NIN EZİCİ ÜSTÜNLÜĞÜ VAR
Bugüne kadar Kadıköy’de oynanan 53 maçta ise Fenerbahçe 28, Galatasaray ise 9 galibiyet elde etti. 16 maçta ise eşitlik bozulmadı. Kadıköy’de Fenerbahçe’nin attığı 107 gole, Galatasaray 64 golle karşılık verdi.
Ülker Stadyumu’da oynanan 33 lig maçından ise Fenerbahçe 22 galibiyetle ayrılırken, Galatasaray ise 5 kez galibiyet sevinci yaşadı. 6 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda sarı-lacivertliler 70, sarı kırmızılılar ise 32 kez rakip fileleri havalandırdı.

VOLKAN, GALATASARAY KARŞISINDA KADIKÖY’DE MAĞLUBİYET GÖRMEDİ
Fenerbahçe, Volkan Demirel’in Ülker Stadı’nda Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı oynadığı hiçbir resmi maçı kaybetmedi. Fenerbahçe, tecrübeli kalecinin Kadıköy’de Galatasaray’a karşı kaleyi koruduğu 14 maçın 9’unu kazanırken, 5’inde ise berabere kaldı. Volkan bu maçlarda kalesinde sadece 9 gol gördü.

MUSLERA FENERBAHÇE’YE KARŞI 16. KEZ SAHADA
Derbide ilk 11’de sahaya çıkacak olan Muslera ise 16. kez Fenerbahçe’ye karşı görev alacak. Uruguaylı file bekçisi, daha önce 11’i Süper Lig, biri Türkiye Kupası ve 3’ü TFF Süper Kupa maçı olmak üzere Fenerbahçe’ye karşı daha önce oynadığı 15 karşılaşmada 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe ile oynanan 6 maçta kalesini gole kapatan Muslera, 4 maçta ikişer, 5 maçta ise birer gole engel olamadı.
Bu sezon ligde geride kalan 10 haftada Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile Galatasaray kalecisi Muslera mücadelelerin hepsinde forma giydi. Bu karşılaşmalarda sarı-lacivertli file bekçisi 10, sarı-kırmızılı eldiven ise 8 gol yedi.
(İHA)