Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk sualtı sporcusu Cem Karabay’ın yeni dünya rekoru denemesi başarıyla sonuçlandı. Kıbrıs barış harekatının 42. yılı kutlaması nedeniyle Karabay’ın su altında 142.42.42 saniyelik rekoru da dikkat çekti.
14 Temmuz’da sabah saat 02.18’de Yavuz Çıkarma Plajı açıklarında başlayan Cem Karabay’ın rekor denemesi gece saat 01.00 sularında sona erdi. 6 gün su altında kalan başarılı sporcu oksijen, su ve yemek dahil her türlü ihtiyacını denizin altında karşıladı.
6 gün su altında kalan Karabay, rekor denemesi sırasında su altında futbol ve tavla oynayarak vakit geçirdi. Karabay, yine kendisine ait 72 saat olan su altında kalma dünya rekorunu, 142 saat ile kırdı ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. KKTC başbakanı Hüseyin Özgürgün ve kurmayları da çıkartma plajında rekortmen Cem Karabay’ı karşıladı. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 42. yıl şerefine ünlü dalış rekortmeni Cem Karabay, scuba ile su altında kalma rekorunu 142.42.42 saniye derecesiyle başarıyla kırdı. Guinness Rekorlar kitabı hakemi ise canlı telefon bağlantısı yaparak Cem Karabay’ı tebrik ettiler.
(İHA)