TOKAT (AA) - Dünya şampiyonu milli güreşçi Hüseyin Akbaş, vefatının 27. yılında memleketi Tokat'ta düzenlenen törenle anıldı.

Almus ilçesine bağlı Çevreli beldesindeki Akbaş'ın mezarı başında düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tokat Valisi Cevdet Can, burada yaptığı konuşmada, Hüseyin Akbaş'ın bir sporcunun nasıl olması gerektiğini bütün dünyaya gösterdiğini söyledi. Sporcuda olması gereken en önemli unsurların ahlak ve maneviyat olduğunu belirten Can, "Bu güzel insanı hepimiz iyi anıyoruz. Burada, kendisinin ülkesine olan sorumluluğunu vefat edinceye kadar yerine getirmiştir. Dolayısıyla dünyanın her tarafını dolaşmış bir şampiyon güreşçidir. O içindeki ahlak ve mütevazılık olmasa belki buralara gelmezdi. Allah ondan razı olsun" dedi.

Can, Türkiye Güreş Federasyonu ile 2017 yılında Hüseyin Akbaş'ın ismiyle dünya şampiyonası düzenleyeceklerini kaydetti.

Hüseyin Akbaş'ın kızı Selma Güler Esen ise her sene törenler, güreş müsabakaları ve yayla şenlikleri düzenlendiğini ifade ederek, "Hüseyin Akbaş'ın kıymetlileri olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Biz babamızdan her zaman memnunduk. Rabbim de inşallah ondan memnundur" diye konuştu.

Törenden sonra Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi'nde güreş müsabakaları düzenlendi. Güreşlerde dereceye giren sporculara madalya ve ödül verildi.

Törene, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.