Trabzonspor Medical Park ile Efes Pilsen Basketbol kulübü arasında oynanan ve hakemlerin yanlı yönetimiyle bir hayli tepki toplayan basketbol maçıyla ilgili Efes Pilsen taraftar grubu olduğu kaydedilen Efespilsenliler’den açıklama geldi. 

Trabzonspor’un hakemlerin hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı maçla ilgili yapılan açıklamada bordo-mavililerin vira grubuna destek verildi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, “4 Nisan 2016 günü Trabzon Hayri Gür Spor Salonu’nda Trabzonspor Medical Park ve Efes Pilsen arasında oynanan karşılaşmada Vira Grubu ve maçın yöneten hakem üçlüsü arasında meydana gelen gerginliğin, bunun sonucunda maça ara verilmesini, salona askerlerin gelmesini ve Vira grubunun bulunudğu yerin boşaltılmasını üzüntü ile karşıladık. EFas taraftarları olarak sporun barış ve dostluk yaratıcı etkisini zedeleyen, farklı grupları birleştirici rolünü ortadan kaldıran, ayrıştırıcı rolünü ön plana çıkaran her türlü eylemin karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz.
Spor Toto Basketbol Liginde, kuralların uygulanması konusunda standart bir hakem yönetimi olmadığını üzüntü verici ve endişe ile gözlemliyoruz. Küfür ve hakaretin yoğun olarak yer aldığı pek çok müsabakada anons yaptırımını çekinerek kullanmakta olan hakemlerin, anlık olağan tepkiler ve sonrasında gelen “Hırsız var” tezahüratına 3 anons ve tribün boşaltma isteğinde bulunmasının, hakemlerin farklı taraftar gruplarına karşı taraflı tutumu sonucunda ortaya çıktığını düşünüyoruz.
Söz konusu maçta yaşanan gerginlik, ile ilgili olarak, spor salonlarında küfürsüz protesto hakkının ifade özgürlüğünün bir parçası olduğuna inanıyoruz. Efes taraftarları olarak, bu hususta baskı altına alınıp, takımını destekleme hakkı elinden alınan bütün taraftar gruplarının yanında olduğumuzu belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.