Maradona'nın vefatı Arjantin halkını ve dünya genelindeki sevenlerini derinden üzdü.

Maradona'nın En Özel Maçı

Maradona futbol dehasının yanında özel karakteri ile de kendisini sevdirmişti. Mücadeleci ruhu ile ezilenlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı seçmiş, dokunduğu kalplerde unutulmaz izler bırakmıştı. 

Maradona'nın en özel maçı olarak değerlendirilen maç bir hayır maçıydı. Yıllar önce oynadığı takıma tedavisi için yüklü bir para gereken bir çocuk için yardım maçı yapılması teklifi gelmişti. Ancak takımı bu teklife sıcak bakmamış ve reddetmişti. Maradona radikal bir hareketle çocuğun evinin karşısında yardım maçı düzenlemişti. Maradona'nın sevenleri maçı izlemeye gelmiş ve gereken para toplanmıştı.milyoner

Futbolunun yanında böyle davranışlarıyla kendisini sevdiren Maradona'nın hayatının bazı dönemlerinde uyuşturucu ile problemleri olmasına rağmen sevilmeye devam etti.

Arjantin Konsolosluklarına Çiçekler Bırakıldı

Ölümünden sonra dünyanın her yerinde farklı etkinlikler yapılıyor. Suriyeli ressam Aziz Asmar yıkık bir binanın duvarına Maradona'nın portresini yaptı. 

Bir dönem bünyesinde oynadığı Barcelona takımında bayraklar yarıya indirildi. Çin'de ve daha birçok ülkede Arjantin Başkonsoloslukları ziyaret edilerek Maradona anıldı. Başkonsoloslukların kapısına çiçekler bırakıldı.

Maradona’nın vefatından sonra internet aramalarında yoğun şekilde adı geçiyor. Oynadığı maçların ve attığı gollerin videoları da her zamankinden daha çok izlenir oldu.