Ciddi borç yükü bulunan TS Basket yeni dönemde yapacağı yeni hamlelerle tasarrufa giderken, yapacağı radikal değişim ve hamlelerle de gelirlerini arttırıp sürdürülebilir basketbolun temellerini atacak.

Öncelikle koç işini Makedon Zare Markovski ile çözerek belirlediği transfer bütçesi doğrultusunda ekonomik oyuncularla yarışmacı bir kadro oluşturmaya başlayan Trabzonspor, kongre ile yeni yönetimini oluşturup idari kadro ve altyapıda da yeni yapılanmaya gidiyor.

2 MİLYON USD’LİK ANA SPONSOR

Hafta başında 2 Milyon USD'lik ana sponsorunu açıklayacak olan TS Basket, diğer sponsorlar ve yönetici katkılarıyla birlikte toplam 3-3,5 milyon USD'lik bir bütçe oluşturacak. Bütçenin bir bölümü ile FİBA yasağı kaldırılıp kadro oluşturulurken, bütçeden ayrılacak bir bölüm ile de geçmiş borçların eritilmesine başlanacak. Trabzonspor öncelikle FİBA’ya olan borçları kapatarak transfer yasağını kaldıracak ve ekonomik oyunculardan oluşan yarışmacı bir takım kuracak.

KONGREYE GİDİLİYOR

Başkan Abiş Hopikoğlu kongreye giderek 10-11 kişilik yeni yönetim kurulu oluşturacak. Mevcut yönetimdeki bazı isimlerle yollarını ayıracak olan Hopikoğlu, kulübe maddi anlamda kaktı yapabilecek yeni isimleri yönetime dahil edilecek.

İDARİ KADRO VE ALTYAPIDA DEĞİŞİM

Kamuoyunda oldukça eleştirilip yıpranan idari kadronun tamamını değiştirecek olan Trabzonspor, altyapısını da TBF’nin yeni uygulaması olan gençler ligine yönelik hazırlamak için de gerek idari, gerekse de teknik anlamda bir takım değişikliklere giderek yeni takviyeler yapacak.

EFSANE NAUMOSKİ TRABZON’A GELİYOR

Efes Pilsen’in efsane ismi Petar Naumoski, Trabzonspor’un Makedon koçu Zare Markovski ile birlikte Trabzonspor’a destek için yakında Trabzon’a geliyor.
Kendisi de Makedon olan ve yeni koça referans olan Efesli efsane isim Petar Naumoski kısa zaman da olsa Trabzon’da kalarak hem koça destek olacak, hem de taraftarlarla bir araya gelecek.
TrabzonBasket