Olay bir süre önce Gülbaharhatun Polis Karakolu'nda meydana geldi. İddialara göre, Karakol Amiri M. B. ile, bir gece önceden nöbet saatleri konusunda gerginlik yaşadığı polis memuru H. Ö. arasında 'esas duruş' kavgası çıktı. Odasına çağırdığı polis memuru H. Ö.'nün ellerinin yan tarafa doğru açık olması üzerine, "esas duruşa geç, esas duruşunu göster" diye çıkışan karakol amiri M. B. tepkiyle karşılaştı. Amirinin bu uyarısına sinirlenen polis memuru H. Ö. ile M. B. arasında tartışma başladı ve ikili birbirinin üzerine yürüyerek darp etti. Sakinleştirilerek odadan çıkarılan karakol amiri M. B., yeniden odaya döndü ancak polis memurları tarafından yine çıkarılarak yan taraftaki diğer odaya götürüldü. 

 GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Bu sırada polis memuru H. Ö'nün silahını çekmesi karakolda heyecanlı anlar yaşanmasına neden oldu. Arkadaşlarının silahını çektiğini gören bazı polisler kaçarken, bir polis elinde silahla koridora çıkan H.Ö.'yü belinden tutarak engellemeye çalıştı. Olayın ilk şokunu üzerinden atan diğer polislerin de müdahalesiyle H.Ö. sakinleştirilerek bir odaya sokuldu. Karakolda yaşanan heyecanlı dakikalar güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi.

BİRBİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Kavga sırasında burnuna aldığı darbe ile yaralanan polis memuru H.Ö., Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak amiri M. B.'den şikayetçi oldu. M. B. de kendisine hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle H.Ö.'yü savcılığa şikayet etti.

Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda, Karakol amiri M.B. ile polis memuru H.Ö. birbirlerine hakaret ettikleri gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu’nun 125/1 maddesi gereğince bin 800'er lira para cezasına çarptırıldı.