İki otomobilinin toplam 16 bin liralık vergi borcunu ödemeyen milli futbolcu Emre Belözoğlu resmi ilanla aranıyor

Fenerbahçe'de oynarken, sezon başında Arda Turan'ın da top koşturduğu İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer olan milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, 2009 yılında iki otomobilinin vergi borcunu ödemediği ortaya çıktı.

Atletico Madrid'den yılda 2 milyon 700 bin Euro kazanan milli futbolcuyu İstanbul Bakırköy Şenlikköy'deki adresinde bulamayan Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi Müdürlüğü, gazeteye ilan vererek ünlü futbolcunun, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) kapsamında toplam 16 bin lira borcu olduğunu duyurdu.

Emre Belözoğlu'nun 34 EB 655 plakalı aracı için 7 bin 505 TL, 34 FT 1919 plakalı aracı için de 8 bin 690 TL borcu olduğu belirtildi. Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi Müdürlüğü, Vergi Usul Kanunu'na göre borcu olanların ilan tarihinden başlayarak 1 ay içinde ver gi da iresine bizzat, vekaletle ya da taahhütlü mektupla müracaatta bulunmalarını istedi.

Duyuruda, 1 ayın sonunda müracaatta bulunmayan veya açık adreslerini bildirmeyenler hakkında ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 1 ay sonunda, kendilerine tebliğ yapılmış sayılacağı ve hukuki süreç başlatılacağı belirtildi.

KİMLİK NUMARASI TEŞHİR EDİLDİ

Futbolcunun TC kimlik numarasının da verildiği ilanda, diğer vergi borcu olan kişi ve kurumların ismine de yer verildi.