Sezon başında Fenerbahçe’den satın alma opsiyonuyla Roma’ya kiralanan Salih Uçan, İtalyan ekibine gelmekle en doğru tercihi yaptığını söyledi.
Genç yıldız Salih Uçan, Roma Olimpiyat Stadı’nda yarın oynanacak olan Roma-Fenerbahçe hazırlık karşılaşması öncesi Türk basın mensuplarıyla buluştu. Uçan, bir basın mensubunun Fenerbahçe’de yaşanan teknik direktör değişikliği hakkındaki sorusuna, "Teknik direktör değişikliği tabii ki benimle ilgili değil, ben buradayken Ersun hoca istifa etti. Bende internetten öğrendim. Ersun hoca benimle ilgili bir açıklama yapmadı, başkan benimle ilgili bir açıklama yaptı, Ersun hocanın gitmesinde benim bir etkim olduğunu düşünmüyorum. Bana geçen sezon içinde ’Sen çok çalışmaya devam et, merak etme oynayacaksın’ dendi ama benimle ilgili bir durum olsaydı geçen sene olurdu" dedi.
Genç yıldız, ’Ersun Yanal gitseydi takımda kalır mıydın?’ sorusuna ise, "Ben en doğru tercihi yaptım" yanıtını verdi.

"AİLEM DAHA SONRA ROMA’YA GELECEK"
Şimdilik yalnız yaşadığını ve ailesinin daha sonra geleceğini belirten Salih, Roma taraftarlarında gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirtti. Antrenmanların alışkın olduğundan daha tempolu geçtiğini söyleyen Romalı futbolcu, "Sadece fiziksel antrenmanlar değil, oynadığımız oyunlar da tempolu geçiyor. Burada birinci ayın sonunda kendime en çok tempo kazandırdım" dedi.
Fiziksel yapısının ince olduğunun altını çizen Salih, "İnce bir fiziğe sahibim. Bileklerim ince mesela, çalışarak kemiklerimi kalınlaştıramam ama ancak güçlenebilirim ve sertleşebilirim. İki sene içinde daha da fitleşeceğim" diye konuştu.

"İLK ANTRENMANDA ÇOK HEYECANLIYDIM"
Totti ile oynamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Salih Uçan, "Totti ile aramızda 20 yaş fark var. Ben dünyaya geldiğimde Totti kendini kanıtlamıştı bile. İlk antrenmanda çok heyecanlıydım, nasıl koştuğunu merak ediyordum, sürekli onu gözlemliyordum. Aynı ortamda onunla birlikte olmak heyecan verici" ifadesini kullandı.
Roma takımının genç kadrosuyla hedefinin lig şampiyonluğu olduğunu belirten Salih, "22 yaşının altında neredeyse 10 oyuncu var takımda, 24’ün altında 5 oyuncu. Çok genç ve çok iyi yetenekli oyunculardan oluşan bir takımız. Benim şahsi hedefim de takımın hedefi de ligde şampiyon olmak" ifadelerini kullandı.

"İKİ YÖNLÜ OYNAMAKTAN KEYİF ALIYORUM"
Teknik direktör Garcia’nın kendisini sevdiği yerde oynattığını belirten Uçan, "Daha önce Aykut hoca döneminde defansif ve forvet arkası pozisyonlarında oynadım. Milli takımlarda da defansif rolde oynamıştım. Burada 3’lü orta sahanın sağ veya sol içinde 8 numara pozisyonunda iki yönlü oynuyorum, oynamaktan en keyif aldığım pozisyon da bu" şekilde konuştu.
Kendisinde ne eksik gördüğü sorusuna ise genç yıldız, "Kendimden bir eksiklik görmüyorum. Geçen sene fazla forma şansı bulamadığım ve ardına geçen 2 aylık tatilden sonra tempom oldukça düşmüştü ancak bir ay içerisinde tempomu inanılmaz geliştirdim. Sadece fiziksel olarak vücudumu geliştirebiliceğimi düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

"TEK SIKINTIM DİL KONUSU"
Salih, İtalya’da tek sıkıntısının dil konusu olduğunu vurgulayarak, "Takım arkadaşlarımda tercüman vasıtasıyla konuşuyorum, dil konusu dışında burada zorlandığım bir şey yok. Antrenmanlarda ilk zamanlarda zorlandığım anlar oldu ama alıştım, beni şu anda zorlayan bir şey yok" dedi.
İHA muhabirinin, "Fenerbahçe’de ilk 11 oyuncusu olup gitmiş olmayı mı tercih ederdin’ sorusuna "İlk senemde sıkça forma buldum, ikinci yılımda hep sonradan oyuna girdim. Eğer Ersun Yanal beni hep ilk 11 oynatmış olsaydı belki yurt dışına transfer olamayacaktım, Fenerbahçe’de devam etmiş olacaktım. Tabii bu da beni inanılmaz geliştirirdi ama her şey kısmet. İkinci senemde oynamadım ve çok büyük bir kulübe transfer oldum, bu da benim için iyi oldu" yanıtını verdi.
(İHA)