Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Okulsporları Gençler Türkiye Birinciliği müsabakaları Trabzon’da yapılacak. 24-28 Nisan tarihleri arasında Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonunda yapılacak olan turnuvaya,  önce il, sonra da bölge grup maçlarında başarılı olarak finallere katılma hakkı elde eden 8 kız ve 8 erkek lise futsal takımı katılacak. 
Lise düzeyindeki en iyi sporculardan oluşan lise takımlarının katılacağı turnuvanın büyük çekişmelere sahne olacağına inandığını ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor il Müdürü Birdal Öztürk, “Binlerce lise takımı arasından sıyrılarak son 8’e katan kız ve erkek takımları, Türkiye şampiyonu olabilmek için mücadele edecek. Bu büyük çekişmeyi izlemek ayrı bir keyif olacak, sporseverleri Beşirli’ye davet ediyoruz” diye konuştu. Öztürk, müsabakaların iki grup halinde, tek devrelik lig usulü yapılacağını, 1 ve 2’ncilerz arasındaki çapraz eşleşmelerin ardından yapılacak olan final maçıyla kız ve erkeklerde şampiyonların belli olacağını kaydetti.
Turnuvanın iddialı takımlarından biri olan Trabzon Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi Futsal Takımı,  il, Erzincan’da yapılan bölge grup ve Sivas’ta düzenlenen yarı final maçlarındaki üstün başarısı ile göz doldurmuştu. Hedeflerinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu ifade eden Vakfıkebirli gençler, “O kupa Trabzon’da kalacak” dediler. Bordo-mavili takımın antrenmanını ziyaret eden Spor Şube Müdür V. Yusuf Çebi,  genç yeteneklerle sohbet edip şampiyonluk sözü aldı.
ERKEKLER
İstanbul Pendik İTO Ticaret M.L., Artvin Hopa Nuri Vatan A.L., Muğla Mustafa Kemal MTAL, Kayseri Arif Molu MTAL, Antalya A. Alaattinoğlu A.L., Denizli Bozkurt Spor Lisesi, Giresun Atatürk A.L. ve Trabzon Vakfıkebir A. İ.H.L.
KIZLAR
 Kayseri Spor Lisesi, Ağrı Spor Lisesi, Aksaray Spor Lisesi, Bursa BTSO Cemal Sönmez L., Bursa İnegöl Spor Lisesi, İstanbul Büyükçekmece Ruhi Sarıalp Spor Lisesi, Samsun Gülizar-Hasan Yılmaz Spor Lisesi ve Ordu Lisesi