Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nın ilk gününde erkekler kumite artı 84 kiloda Enes Erkan finale yükseldi.

Türk karateci Erkan, ilk turda Amerikalı Sot'u 5-0, ikinci turda da Alman Jonathan Horne'u 2-0'lık sonuçla mağlup etti. Enes Erkan, 3. turda İsveçli Thyden'i 3-0, İtalyan Maniscalco'yu da grup finalinde 2-0 yenerek, grubunda ilk sırayı aldı ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde İranlı Poorsab'ı da 6-4 mağlup eden Erkan, finale yükselmeyi başardı.

Bu arada, Enes Erkan artı 84 kilonun finalinde 24 Kasım Cumartesi günü Azeri Atamov ile karşılaşacak.

-Katacılar başarılı olamadı-

Erkekler ferdi katada mücadele eden Mehmet Yakan ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Libyalı Elmzla'yı 5-0, ardından ABD'li Bradford'u 3-2 yenerek, 3. tura çıktı. Üçüncü turda Güney Koreli Park'a 3-2 mağlup olan Yakan, rakibinin Fransız Dack'a yenilmesiyle repesaj şansını kaybetti ve elendi.

Bayanlar ferdi katada mücadele eden Kübra Akarsu da ikinci turda Belaruslu rakibi Yermakova'yı 5-0 yendikten sonra son dünya şampiyonu Japon Usami karşısına çıktı. Japon rakibine 5-0 mağlup olan Akarsu, repesaj maçında da Hırvat Kiuk'a yenilerek, şampiyonaya veda etti.

Dünya Şampiyonası'nın ilk gününde tatamiye çıkan Türk sporculardan erkekler 84 kiloda Yavuz Karamollaoğlu Japon Araga'ya hakem kararıyla 5-0, bayanlar artı 68 kiloda Meltem Hocaoğlu da Yunanlı Chatziliadou'ya 2-0 yenilerek, şampiyona dışında kaldı.