TRABZON (AA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde engellilere yönelik yürütülen bir proje kapsamında, 20 yıldır yatağa bağımlı yaşam süren 23 yaşındaki Yener Yaldız'a, Trabzonspor Kulübü tarafından futbolcuların imzaladığı bordo-mavili forma, akülü engelli aracı ile eşofman takımı gönderildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bandırma Kaymakamlığı, "Hatırlanmak bir gün değil her gün" projesiyle, merkez, kasaba ve köylerde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ediyor, talepleri alıp, hayırseverlerin de desteğiyle ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Proje kapsamında doktor, öğretmen, imam ve sağlık personeli ile ilgili mahallenin muhtarından oluşan ekipler, evleri tek tek gezmek suretiyle alan taraması yaparak, ilçenin bu anlamda haritasını çıkarıyor.

Bu çerçevede, önceden tespit edilen ve küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Dedeoba Mahallesi'ndeki evinde yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdüren engelli Yener Yaldız'ı (23), Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel ziyaret etti.

Yaldız'a isteklerini soran Sonel, "61 numara Trabzonspor forması ve akülü araç istiyorum." cevabını almasıyla hemen çalışmalara başladı. Sonel, konuyla ilgili hemen Trabzonspor Kulübü'yle iletişime geçti ve durumu anlattı.

Kulüp yönetimi, bu görüşmenin ardından engelli Yaldız'a, takımın futbolcuları tarafından imzalanan 61 numaralı Trabzonspor forması, bordo-mavili eşofman takımı ve şapka ile akülü araç gönderdi.

Sonel, Yaldız'ın evini ziyaret ederek, Trabzonspor Kulübü'nün gönderdiği hediyeleri teslim etti. Aldığı imzalı formayı üzerine giyen ve mutluluğu gözlerinden okunan Yaldız, daha sonrasında engelli akülü aracına binerek bahçede kısa bir gezinti yaptı.

Bordo-mavili forma için çok mutlu olduğunu vurgulayan Yaldız, Trabzonspor'u çok sevdiğini ve maçlarını imkanları ölçüsünde takip ettiğini kaydetti.


- Sonel: "İsteklerimize hemen karşılık verdiler"


Engelli Yaldız ile hayata geçirdikleri bir proje kapsamında tanıştıklarını ve onun isteklerini alarak gerçekleştirdiklerini anlatan Sonel, "Ben daha önce Of ilçesinde çalışmıştım. Oradaki arkadaşlarla iletişim geçtim ve Trabzonspor Kulübü'ne isteklerimizi ilettik." dedi.

Trabzonspor'un bu isteğe kayıtsız kalmadığını belirten Tuncay Sonel, şöyle konuştu:

"Trabzonspor'dan Allah razı olsun. İsteklerimize hemen karşılık verdiler. Kardeşimizin istediği akülü aracı, futbolcuların imzalarını taşıyan formayı ve diğer armağanlarını bize gönderdiler. Biz de bu hediyeleri getirip, Yener kardeşimize teslim ettik. Bize Bandırma'nın bir köyünde Trabzonspor forması isteyen bir gencimizin olması ilginç geldi ve aynı zamanda mutlu etti. Yener kardeşimizi birazcık mutlu edebildiysek ne mutlu bize. "

Baba Hüseyin Yaldız (65) da oğlunun 3 yaşında geçirdiği bir hastalık dolayısıyla bacaklarındaki yürüme hislerini kaybettiğini ve yatağa bağımlı hale geldiğini söyledi.

Oğlunun Trabzonspor hayranı olduğuna belirten Yaldız, istediklerinin karşılanması konusunda kendilerine destek olan Sonel'e yardımlarından dolayı teşekkür etti.