61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor’un eski oyuncularından Engin Baytar Atakan Kurt’un sunduğu Konumuz ne programına katıldı.

Programda dikkat çeken ifadeler kullanan Baytar 2009-10 yılında yaşanan ve 1-1 sonuçlanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçını yorumladı.

Yaşananları ve anons olayını anlatan Baytar “İlk maç Urfa’da oynadık. Diyaloglarımız oldu. Biz kupayı alacağımızı söyledik. Aykut hoca o dönem sportif direktör olarak görev yapıyordu hem kupayı alacaklarını hem de şampiyona olacaklarını söyledi. Eliniz boş diyeceksiniz dedim. 3-1 kazandık Kupayı aldık 2 hafta sonra Kadıköy’e gittik.  Baya yüklenmeye başladılar golü de buldular. Orta sahada faul yapıldı bana yapıldı 5 kişi hakeme gitti hakem devam dedi. Colman uzun top attı Burak içeri çeviririyim derken kavalıyla gol attı. 1-1 oldu gerildiler, anladık ki çok daha fazla yüklenecekler. Emre abi ve Egemen arasında ağız dalaşı oldu ve ağır konuştular. Egemen kızınca Giray'la Onur’a dedi ki "hiç biri buradan geçmeyecek geçerse size ayrı muamele yaparım" bunlar bugün şampiyon olmayacak dedi. O maçı sorduklarında kimse Trabzonspor Fener demiyor onur giray egemen fenere karşı diyor. Alex altı pastan kaçırdığında söylemiştim şampiyon olamayacaklarını. 2-2 diye anons geldi. 90. Dakikada 3-2 öne geçti dedikten sonra hakem bitirdi.. Anonstan sonra herkes durdu. Maçın bitişiyle sevinç başladı. Gelen Allah razı olsun sıkmadınız dedi. Forma istediler verdik. Yeter ki ordan çıkalım dedik. Tünelden girdim Şenol hocayı gördüm çık can güvenliğimiz yok öldürecekler dedi. Hoca Şampiyon Bursa oldu dedi. Anons yaptırdılar bilerek dedi. Arkamı döndüm herkes birbirine söylüyor Bursa şampiyon can güvenliğimiz yok diye depar atıp koşmaya başaladık. Anons yapan kişi kendi kafasına göre böyle bir şey yapamaz. Güvenlik yok 4 saat soyunma odasında kaldık. Sonra zırhlı polis arabaları geldi. Minibüslere oturtup karşıya geçirdiler. 

Yabancı oyuncuların performansı iyi değildi. Hiç biri oynamak istemedi. Sürekli gülerek konuşuyorlardı. Biz bilmiyoruz arkada vatan millet Sakarya.. Colman bir topu alıp giderken kaleye koşarken arkasına döndü baktı gelen yok mu diye. Biraz da Lugano’nun üzerine koştu ve kaptırdı.