STOCKHOLM (AA) - Trabzonspor'un Türk asıllı İsveçli futbolcusu Erkan Zengin, bordo-mavili takımla bir sene daha sözleşmesi olduğunu ve 2016 Avrupa Şampiyonası'ndan (EURO 2016) sonra yöneticilerle yeniden görüşüp bir yol haritası çizeceklerini söyledi.
EURO 2016’ya hazırlık kapsamında evinde Slovenya ve Galler ile özel maçta karşılaşacak İsveç Milli Takımı’nın başkent Stockholm’de gerçekleştirdiği kampta bulunan Erkan Zengin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon 30. haftada oynanan Fenerbahçe maçından sonra Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan, ancak sonradan affedilen Erkan, "Trabzonspor ile 1 sene daha kontratım var. EURO 2016'dan sonra tekrar Trabzonsporlu yöneticilerle bir araya gelip, geleceğimle ilgili yol haritasını çizeceğim." dedi.
Erkan, bordo-mavli ekibin teknik direktör Ersun Yanal ile anlaşmasına da değinerek, "Çok sevindim. Trabzonspor camiasına hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.
Fransa'da 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek EURO 2016'da kendileri için ilk hedefin gruptan çıkmak olduğunu kaydeden Erkan, grupta Belçika, İrlanda Cumhuriyeti ve İtalya gibi güçlü ülkelerle sıkı bir mücadeleye gireceklerini dile getirdi.
Erkan, Euro 2016'da İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile aynı grupta yer alacak Türkiye'nin gruptan çıkma şansının sorulması üzerine, favorisinin Türk Milli Takımı olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.