Ringlerde fırtına gibi esen “El Fenomeno” lakaplı boksör Orlando Cruz, geçtiğimiz günlerde eşcinsel olduğunu ve bununla gurur duyduğunu açıklamıştı. 31 yaşındaki sporcu bu açıklamanın ardından ilk kez bugün ringe çıkacak. Tüy sıklet boksör, Florida eyaletinde bulunan Kissimmee kentinde Meksikalı Jorge Pazos ile karşılaşacak.

"Saygı bekliyorum"
“Verdiğim karar nedeniyle çok mutluyum ve insanların bu kararımı saygıyla karşılamasını umuyorum” diyen Cruz, tepkilerin yüzde 95'inin olumlu olduğunu söyledi. Vatandaşı pop şarkıcısı Ricky Martin de twitter üzerinden bir mesajla Cruz'a destek vermişti.

Orlando Cruz, aktif sporculuğu sırasında homoseksüel olduğunu açıklayan nadir sporcular arasında yer aldı. Eşcinsel olduğunu açıklayan sporcular arasında en bilinenler, eski tenis oyuncuları Billie Jean King ve Martina Navratilova ile 3 kez ABD artistik patinaj şampiyonluğu ve 2008'de dünya üçünlüğü bulunan Johnny Weir. Ancak maço sporu olarak bilinen boksta kimse Cruz kadar cesur davranamamıştı. Sadece 2005 yılında ABD'li boksör Emile Griffith kariyerini bitirdikten 18 yıl sonra biseksüel olduğunu açıklamıştı.

Orlando Cruz, eşcinsel olduğunu açıklayan ilk dünya şampiyonu olmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşması da zor değil. Zira kariyeri boyunca 21 maça çıkan ve 18'ini kazanan Cruz'un Meksikalı rakibi karşısında alacağı bir galibiyet, World Boxing Organization Şampiyonluğu Unvan Maçı'na çıkmasını sağlayabilir.

3 bin seyirci kapasiteli Civic Center'daki maçın biletleri şimdiden tükendi. Medyanın maça olan ilgisi de yoğun.