Hakkari’ye gelen eski futbolculardan Tanju Çolak, ‘Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi’ kapsamında sokakta top dağıttı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ’Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi’ kapsamında ülke futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran gibi isimler, Hakkari’de gençlerle bir araya geldiler. Bulvar Caddesi üzerindeki bir binanın merdivenlerinde gençlere top dağıtan Tanju Çolak, topa tekme vururken düşme tehlikesi geçirirken, çevresinde bulunanlar tarafından son andan düşmekten kurtarıldı.

İŞ YERLERİNİN KAPALI OLDUĞU OLAYLI CADDELERDE TOP DAĞITILDI
Tanju Çolak, bir lokantada yemek yediği esnada olayların devam etmesi nedeniyle esnaflarda iş yerlerinin hasar görmemesi için kapatmak zorunda kalmıştı. Çolak’ın dışarı çıkıp gençlere top dağıtması ile birlikte çarşı merkezindeki sessizlik bir anda hareketliliğe dönüştü. Usta futbolcunun etrafında çember oluşturan çocuklar ve gençler, top almanın sevincini yaşadılar.
Tanju Çolak’ın gelmesi ile birlikte hayatın normale dönmesi üzerine esnaflar yeniden kepenk açtı. Çolak, daha sonra zırhlı araçların bulunduğu caddeden geçerek gençlere top dağıtmaya devam ederek bir gencin formasına imza attı. Yolda geçen sürücüleri de selamlayan Çolak, yaya olarak valiliğe geçti.
Tanju Çolak ve beraberindekiler, Hakkari Valisi Yakup Canbolat ile makamında bir araya gelerek bir süre sohbet ettiler. Efsane futbolcular, “Yolculuğumuz iyi geçti. Hakkari’de dolaşa dolaşa buraya gelerek caddelerde halkla kucaklaştık. Burada yeni spor tesisleri açılırsa seve seve gelip açılışını yaparız” dediler.
Vali Canbolat ise usta futbolcuları Hakkari’de görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Hakkari’de spora destek verilmesi gerekiyor. Buranın bazı altyapı sorunları var. İlgili bakanlıkla görüşerek çok güzel projeler yapacağız. Hakkarililer olarak spora güveniyoruz ve inanıyoruz, sizleri de çok seviyoruz. Siz gelirken bir talihsizlik yaşadınız, ancak keşke yaşamasaydınız. Spor tesisleri için 110 milyonluk proje var. Oraya gençlik merkezi, yüzme havuzu ve kapalı salon yapacağız. Şehir stadyumunun bir an önce yapılması için yer temini yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede temelini atacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)