Açılışını Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Adnan Köseoğlu’nun yaptığı Türkiye Şampiyonasında ilk gün süper minikler, ikinci gün ise minikler kılıç müsabakaları oynandı. 

Türkiye Şampiyonasının 3. gününde minikler kılıç takım ve süper minikler flöre ferdi müsabakaları oynanacak. 

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Hakan Hayber, Trabzon kentinin spor kültürü çok yüksek bir kent olduğunu belirterek, “Trabzon kenti, başta mülki ve idari amirlerimiz olmak üzere bu önemli organizasyonumuzun en iyi şekilde yapılabilmesi için gerekli tüm katkıyı sağlıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Trabzon insanı da bize ve kafilelerimize çok sıcak davranıyor. 3 Temmuz tarihine kadar devam edecek Türkiye Şampiyonasında mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

Süper Minikler ve Minikler Türkiye Eskrim Şampiyonası için 1.200’ü sporcu olmak üzere, antrenör, idareci ve velilerle birlikte değişik illerden gelen yaklaşık 3 bin civarında kişi Trabzon’a akın etti.  Şampiyonanın bugünkü bölümünde Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un Yomra Cimnastik Spor Kompleksine gelerek sporculara ve antrenörlere başarı dilemesi bekleniyor.