eSpor Dünya'da fazlaca yaygın olan ve ülkemizde hızla yaygınlaşan bir spor dalıdır.  Öncelikle Beşiktaş e-Spor'a adımını atmıştı arkasından Fenerbahçe ve Galatasaray geldi. En son Karşıyaka E-Spor arenasına giriş yaptı. Dünya da Barcelona dahil birçok ünlü spor takımının E-Spor şubesi bulunmaktadır. 

Şöyle diyelim ki ünlü basketbol yorumcusu Kaan Kural, şuan League of Legends maçlarını sunuyor. Geçen sezon League of Legends büyük Finali'nin sunucusu Burcu Esmersoy olmuştu. 

Artık ülkemizde ki E-Spor Haberleri ni birçok televizyon kanalında da bulabilirsiniz. 

Ülkemizde ki e-spor musabakaları onbinlerce kişi tarafından internet ortamından canlı izleniyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği derbiyi internetten 90.000 kişi canlı izlemişti.

E-Sporcu olmak için E-Spor Lisansı almanıza ihtiyacınız olacaktır. E-Spor lisansını sağlık bakanlığından alabiliyorsunuz.

e-Spor dünyada ders olarak öğretilirken ülkemizde yeni yeni okulların müfredatına girmeye başladı. Buna Ekin Koleji öncülük etti. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi e-sporculara burs tanıyor. Daha fazla eSpor haberleri için takipte kalın.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan sonra umarız ki Trabzonspor'da bu arenaya giriş yapar.