Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon en çok gol atan ve en az gol yiyen ekip konumunda bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, ayrıca ligde 12 maçtır mağlup olmazken, evindeki son 6 karşılaşmada da puan kaybetmedi.

Süper Lig’e bu sezona iyi başlayan Galatasaray, sahasında Fenerbahçe ile mücadele edecek. Sarı-kırmızılılar, bu iyi gidişatı derbide de sürdürmek istiyor. Taraftarı önünde oynayacağı derbiden galip gelmek isteyen sarı-kırmızılı takım, rakibini mağlup ederek aralarındaki puan farkını 11’e çıkarmak hedefinde.

LİGDE 12 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray’ın Süper Lig’de 12 maçtır bileği bükülüyor. Geçtiğimiz sezonun son 4 haftası ve bu sezon oynanan 8 karşılaşmada sarı-kırmızılılar, 11 kez rakiplerini mağlup ederken, 1 müsabakada da berabere kaldı. Bu seri aynı zamanda Teknik Direktör Igor Tudor’un Galatasaray’daki en uzun yenilmezlik serisi.

EVİNDEKİ SON 6 KARŞILAŞMAYI KAZANDI

Sarı-kırmızılılar, evinde oynadığı son 6 maçtan galibiyetle ayrıldı. Galatasaray, 2016-2017 sezonunda oynadığı karşılaşmada Osmanlıspor’u 2-0, Atiker Konyaspor’u 2-1 mağlup ederken, 2017-2018 sezonunda da Kayserispor’u 4-1, Sivasspor’u 3-0, Kasımpaşa’yı 2-0, Karabükspor’u 3-2’lik skorla mağlup etti. Sarı-kırmızılıların bu serisi, 2013-2014 sezonundaki dokuz maçlık seriden bu yana ligde elde ettiği en uzun iç saha serisidir.

LİGİN EN ÇOK ATAN VE TUTAN TAKIMI

Galatasaray, gösterdiği iyi performans sonucunda topladığı 22 puanla zirvede yer alıyor. Sarı-kırmızılılar, puan olarak lider olmasının yanında ligde geride kalan 8 haftada rakip filelere attığı 20 golle de bu alanda zirvede bulunuyor. Aslan aynı zamanda yediği 6 golle de ligin en az gol yiyen ekibi.

(Oğuzhan Ort/İHA)