Beko Basketbol Ligi Play-off final serisi öncesi Galatasaray Liv Hospital ve Fenerbahçe Ülker takımları basın toplantısı düzenledi.
İstanbul Ataşehir’de bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısına, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Liv Hospital Kaptanı Ender Arslan, Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ve Fenerbahçe Ülker Kaptanı Ömer Onan katıldı.

OBRADOVIC: “FİNALDE TÜM MÜCADELEYİ SERGİLEYECEĞİZ”
Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, finale kadar zorlu Play-off serileri oynandığını vurgulayarak, "Yarı finalde ligde iki kez yenildiğimiz Pınar Karşıyaka’yı geçerek adımızı finale yazdırdık. Gerçekten final serisini oynayacak olmaktan çok mutluyum. Finalde tüm mücadeleyi sergileyeceğiz. Basketbol adına da çok ciddi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. İki takım müthiş bir final serisi oynayacak. Bu da basketbolseverler adına ciddi bir fırsat oluşturuyor. Buradan taraftarlarımıza mesajım; Fair-play ruhu içinde maçların oynanması gerekiyor. Taraftarların sadece takımlarını desteklemesi gerekiyor. Benim takımımın motivasyonu son derece yüksek. Son şampiyona karşı oynayacağız. Galatasaray Liv Hospital’a karşı oynayacağımız her maçın ne kadar zorlu geçeceğini biliyoruz. Galatasaray Liv Hospital çok saygı duyduğumuz ve çok iyi bir takım. Hem ligde hem de Turkish Airlines Euroleague’de çok iyi mücadele ediyorlar. Onlara büyük saygı duyuyoruz. Ergin Ataman’ın benimle ilgili söylemiş olduğu sözlere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Günün sonunda antrenörler değil, oyuncular sahada oynuyorlar. Oyuncuların bu gerçeği bilmesi gerekiyor. Her iki takıma da bol şans diliyorum. Sakatlıkların yaşanmadığı bir seri ve basketbol şöleni olsun” diye konuştu.

ÖMER ONAN: “FAİR-PLAY İÇİNDE GÜZEL BİR SERİ OLMASINI DİLİYORUM”
Saha içinde zaman zaman gerginlik olsa da oyuncuların hepsinin arkadaş olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Fenerbahçe Ülker Kaptanı Ömer Onan, "Play-off başlamadan önce herkes eşleşmeleri konuşurken kimse Pınar Karşıyaka ile karşılaşmak istemiyordu. Ama ben hep içimden yarı finalde Pınar Karşıyaka ile finalde de Galatasaray Liv Hospital ile eşleşmek istiyordum. Pınar Karşıyaka gibi sezon içinde üç kez kaybettiğimiz bir takım ile karşılaşmanın bizim için psikolojik açıdan çok iyi bir hazırlık olacağını düşünüyordum. Çok sert maçlar oynadık. Bu serinin bizi finale hazırladığına inanıyorum. 3 yıl önce Galatasaray ile final oynama şansına sahip olmuştum. Her oyuncuya nasip olmayan nitelikte bir final eşleşmesi olduğunu düşünüyorum. Özellikle futbol sezonu bitmişken, bütün gözler basketbolun üzerindeyken böyle bir final oynamak çok önemli. 3 yıl önce 100 bine yakın bilet satılmıştı, herkes televizyonu başından maçları takip etmişti. Kıran kırana geçecek bir seri olacak. Şampiyonluğu çok istiyoruz ama kolay olmayacak. Şuna da dikkat çekmek istiyorum; biz rakip olsak da, saha içinde mücadele etsek de, maçtan sonra birbirimizi tebrik edip sarılıyoruz. Hepimiz arkadaşız. Tüm camiadan istediğim, basketbolumuzu oynayalım. Saha içinde zaman zaman gerilsek de saha dışında istemediğimiz olaylar yaşanmasına izin vermeyelim. Fair-play içinde güzel bir seri olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

GALATASARAY LİV HOSPİTAL CEPHESİ
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise Play-off’lar başlamadan önce ’şampiyon’ unvanını korumak için mücadele edecekleri yönündeki açıklamasını hatırlatarak, "Böyle de oldu. Çok zorlu serilerden geldik. Beko Basketbol Ligi’nde ikinci yarının flaş takımı Beşiktaş İntegral Forex’i geçmeyi başardık ki, rakibimiz ikinci devrenin 15 maçında sadece 2 yenilgi almıştı. Yarı finalde ise bu sezonun flaş takımı, 30 maçın ikisini kaybeden Banvit’i çok zorlu bir seri sonunda geçerek finale yükseldik. Şampiyon unvanımızı korumak için finalde en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Şu anda karşımızda çok güçlü bir takım var. Çok iyi bir antrenör, Avrupa’nın en kariyerli ve en iyi antrenörü. Saha avantajı Fenerbahçe Ülker’de ama bizim de şu anda Play-off’larda oynama ritmini bulmuş çok tecrübeli, iki seri boyunca Play-off sertliğine ayak uydurmuş ve şampiyonluk için kenetlenmiş takımımız var. Umarım Fair-play kuralları içinde tüm Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın gözünün üzerinde olacağı bir derbiyi hep beraber izleriz” dedi.

ENDER ARSLAN: “SERT VE UZUN GEÇECEK BİR SERİ BİZİ BEKLİYOR”
Galatasaray Liv Hospital Kaptanı Ender Arslan da, finale zorlu bir yoldan geçerek geldiklerini dile getirerek, “Zor iki tane seri oynadık. Ama en zorunu şimdi oynayacağız. Sert ve uzun geçecek bir seri bizi bekliyor. Finale adım adım bakmak istiyoruz. Fenerbahçe Ülker’in sahasında başlayacağız. İlk amacımız saha avantajını lehimize çevirmek olacak. Çünkü saha avantajı bu seride çok önemli olacak. Türkiye’nin en iyi iki takımının, en iyi iki kadrosunun mücadelesi olacak. Umuyorum hem basketbol hem centilmenlik açısından unutulmayacak, örnek niteliğinde bir final olur” ifadelerini kullandı.
(İHA)