Trabzonspor’un eski başkanlarından Milletvekili Faruk Özak hakkında ‘Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve hakaret’ suçlamasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlandı.
Trabzonspor Kulübü A.Ş.’nin şikâyeti üzerine, eski başkan Sadri Şener hakkında, ’güveni kötüye kullanma’ ve ’özel belgede sahtecilik’ suçlamalarıyla Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmasının ardından Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili ve Trabzonspor’un eski kulüp başkanlarından Faruk Özak’ın açılan davaya ilişkin kentte yayın yapan bir yerel gazeteye verdiği beyanında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve kendisine hakaret ettiğini ileri sürülerek suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu üzerine soruşturmasını tamamlayan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, TCK 83/2 maddesi gereğince hakkında ceza tatbikatı yapamadığı milletvekili Özak hakkında ‘Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve hakaret’ suçlamasıyla fezleke hazırladı. Fezlekede, Sadri Şener hakkında dava açıldığı, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak’ın 02.06.2014 tarihli Günebakış gazetesinde verdiği beyanda “Bunlar iftiradır. Şiddetle ve nefretle kınıyorum” başlıklı yazının içeriğinde adil yargılamayı etkilemeye teşebbüste bulunulduğu ve bu şekilde TCK’nın 288’inci maddesindeki suçu işlediği belirtildi. Öte yandan hazırlanan fezleke Türkiye Büyük Milleti Meclis Başkanlığı’na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.
(İHA)