Türkiye Basketbol Federasyonunda (TBF) kurumsal yapılanma ile ilgili yeni kararlar alındı.
TBF bünyesinde operasyonlar direktörü olarak görev yapan Emin Balcı, genel sekreter yardımcısı ve operasyonlar direktörü olarak çalışmalarına devam edecek. Emin Balcı bu karar sonrasında, sicil-lisans, IT, tesisler, faaliyet organizasyonları ve TBF Faaliyet Takvimi çalışmaları, yönetim kurulu ve diğer kurullar, tüm mevzuat ve arşiv çalışmalarını yürütecek.
Basketbol milli takımları ve altyapı çalışmalarının ise "Sportif Direktörlük” adı altında oluşturulan bölümde yürütülmesine karar verildi. Bu bağlamda Basketbol Milli Takımları İdari Menajeri Barbaros Akkaş, sportif direktörlük görevine getirildi. Tüm kadın ve erkek basketbol milli takım programları ve yönetimi, 12 Dev Adam Basketbol Okulları programı, 3X3 basketbol programları, basketbol yaz kampları programları ve altyapı Türkiye şampiyonaları sportif direktöre bağlı olarak yönetilecek.
TBF bünyesinde görev yapan Emir Turam ise yeni projeler geliştirilmesi ve yönetiminden sorumlu olacak ve genel sekreterliğe bağlı olarak çalışmalarını gerçekleştirecek.
Ayrıca “Ünilig” faaliyetleri, bundan böyle “TBF Ligler Direktörlüğüne” bağlı olarak yürütülecek.
(İHA)