Fenerbahçe Önde Başladı

Turkish Airlines Euro League’in 24. haftasında Fenerbahçe Beko, İsrailli takım Maccabi Fox Tel Aviv’i konuk etti. Karşılaşma Ülker Spor tesislerinde oynandı. Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe Beko, maçın ilk dördüncü dakikasını 10-8 önde tamamladı. Skorer oyuncu Sloukas’ın katkılarıyla maçta ilk çeyrek 23-20 Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçta ikinci çeyrekte Maccabi Fox, Fenerbahçe karşısında skor üretmekte zorlanmadı. İkinci çeyrekte, 15. Dakikada 27-30 öne geçen İsrailli takım, 18. Dakikada 6 sayı fark atmayı başardı. Sarı lacivertlilerin hücumda top kayıplarıyla, skorun 31-37 olması üzerine teknik heyet mola aldı. Molanın ardından Fenerbahçe Beko 38-37 öne geçmeyi başarsa da Maccabi Fox ikinci çeyrekte skoru 41-40 yaparak, devre arasına üstünlüğü ele geçirmiş olarak gitti.

Devre arasından sonra üçüncü çeyreğe sarı lacivertliler iyi bir başlangıç yaptı. Fenerbahçe Beko Williams ve Kalinic’in sayılarıyla, Maccabi Fox karşısında, ilk 24 dakika içinde 6 sayılık bir üstünlük elde etti; skor 52-46 oldu. Gelen molanın ardından Maccabi Fox, 52-55’lik üstünlükle 25. Dakikada öne geçmeyi başardı. Maçta üstünlüğünü korumayı başaran İsrailli takımın 64-63 üstünlüğüyle, takımlar dördüncü ve son periyoda girdi.

Çekişmeli Final

Sahadan galip ayrılmayı isteyen her iki takımda taraftarlarına ve basketbol severlere çekişmeli bir final periyodu izlettirdi. Hayli çekişmeli geçen maçın final periyodu da aynı şekilde geçti. Maccabi son çeyrekte savunmada sert bir oyun sergilemeye başladı. 

Maccabi Fox’un 7-0’lık serisi ile 34. Dakikada fark 8 sayıya kadar çıktı ve skor 63 -71 oldu. Maccabi Fox’un hücumlarına, top kaybettirme çalışmalarıyla karşılık veren Fenerbahçe Beko, maçın bitmesine iki dakika kala, aradaki farkı da 2 sayıya kadar düşürmeyi başardı. Skorun 72-74 olduğu anlardan sonra, maçın bitmesine 4 saniye kala skor Fenerbahçe Beko lehine 77 -76 olarak kaydedildi. Molaya giden takımlar, mola dönüşü maçın skorunu ve galibi belirledi. 

Molanın ardından Hunter pota altından sayı üreterek, Maccabi Fox’u 78-77 öne geçirdi. Maçın kalan son iki saniyesinde Williams, Fenerbahçe Beko için, uzaktan şut atışı yapsa da sayı üretmekte başarılı olamadı ve Maccabi Fox Tel Aviv, sahadan 78-77 galip ayrıldı.

THY Basketbol Avrupa Ligi 24. Hafta karşılaşmalarında, Fenerbahçe Beko, kendi sahasında İsrail takımı ve temsilcisi Maccabi Fox Tel Aviv’e, maçın bitmesine iki saniye kala yediği basketle bir sayı farkla yenilmiş oldu. Bu maçın ardından Fenerbahçe Beko’nun yenilgi sayısı 13 olarak kaydedilirken, Maccabi Fox’un galibiyetiyle sonuçlandırdığı maç sayısı da 16 olarak kayıtlara yansıdı.

Maç Sonrası Gerginlik Yaşandı

Maçın ardından Wilbekin ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında kısa süren bir gerginlikte yaşandı. Maccabi Fox Tel Aviv oyuncusu olan, aynı zamanda Amerikalı Scottie Wilbekin ve Fenerbahçeli taraftarlar, maçın ardından yaşanan bir olay nedeniyle gerildi.

Maçta çekişmeli geçen ve son saniyelerde Maccabi Fox tarafından kaydedilen basketle İsrailli takım lehine sona eren maç nedeniyle tribünlerde maçı izleyen Fenerbahçeli taraftarlar bir hayli gerginlik yaşadılar. Maçın ardından, taraftarlar, ABD’li oyuncu Wilbekin’in salonu terk etmeden hemen önce kendilerini hedef alarak el hareketi yaptığını iddia ettiler. 

Wilbekin’in hareketine tepki gösteren taraftarlar, güvenlik güçleri tarafından sükunete davet edilerek, ortam sakinleştirilmeye çalışıldı. Maçı izleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç olaylar üzerine, Fenerbahçeli taraftarların olduğu seyirci tribününe geçerek, sarı lacivertli taraftarların sakinleşmelerini istediğini söyledi.

Fenerbahçeli taraftarlar, A Milli Futbol Takımının da formasını giyen Wilbekin’in kendilerine nasıl böyle bir hareket yapabildiğine anlam veremeyerek tepkilerini dile getirdi. Kulüp başkanı Ali Koç’un da devreye girmesi ile “İddialı Bahis” taraftarları salonu olaysız bir şekilde terk etti.

Maça İlişkin Diğer Ayrıntılar

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu sahasında oynanan maçı, Alman hakem Robert Lottermoser, Slovenyalı hakem Matej Boltauzer ve İspanyol hakem Emilio Perez yönetti.

Fenerbahçe Beko’da, Williams 22, Sloukas 18, Kalinic 18, Vesely 12, Westermann 3, De Colo 2, Nunnaly 2 sayı ile oynadı.

Maccabi Fox’ta ise Hunter 13, Avdija 13, Jackson 12, Acy 11, Dorsey 8, Caloira 8, Bryant 7, Stoudemire 2, Jake Cohen 2, Reynold 2 sayı ile sahadaydı.

Maçın ilk periyodu 23-20 Fenerbahçe Beko üstünlüğü ile sona ererken, ikinci periyot 40-40 Maccabi Fox üstünlüğü ile sona erdi. Üçüncü periyot 64-63 Maccabi Fox’un üstünlüğüyle tamamlanırken maçın skoru, bitime son iki saniye kala Hunter’ın attığı basketle 78 -77 olarak kaydedildi.