Transferler arasında ilk olarak gündeme gelen genç yetenek ve kaleci Altay Bayındır olurken ikinci haber ise yine beklenen bir isimden geldi. Sarı Lacivertli takım tarafında uzun zamandır takibe alınmış futbolculardan bir tanesi olan Sırp asıllı yıldız ve yetenekli futbolcu Aleksandar Kolarov için de transfer haberi gelmeye başladı. Yapılan açıklamalar yıldızın transferinde son noktaya gelindiğini açık şekilde ortaya koyuyor.

Genç veya Tecrübeli Transferler

Yeni sezon için transferleri beklenen Fenerbahçe'den yavaş yavaş gelişmeler gelmeye başladı. Transfer listesine aldığı bilinen futbolcular arasında Ljubomir Fejsa, Yevhen Konoplyanka ve Kolarov gibi isimlerin yer aldığı kesin olarak bilinirken henüz isimler ve takım arasında yaşanan durumlar hakkında net açıklamala yapılmamıştı. Bugün arka arkaya gelen haberler kapsamında ise önce MKE Ankaragücü forması giyen Altay ile anlaşmaya varılacağı yönünde klüpten açıklama geldi. Hemen devamında ise Kolarov'un da prensipte transfer için tüm işlemleri onayladığı şeklinde bir açıklama yapıldı.

Takımı tarafından kendi mevkisine yeni transferler yapılmaya başlanmasından sonra Fenerbahçe ile yakınlaşan ve Roma ile köprüleri yıkan yetenekli futbolcu bu durumu Fenerbahçe yönetimine dile getirmişti. Fenerbahçe'nin de takibe aldığı futbolculardan bir tanesi olan önemli sol back ile alakalı görüşmeler bir kaç hafta içinde başlatıldı. Hemen klüp ve menajer ile görüşmelerine başlanan oyuncu için bazı pürüzlerin olduğu biliniyordu. Bu sorunların giderilmesi ve devamında transfer haberlerinin paylaşılması için çaba gösteren Sarı Lacivertli yönetim transfer haberlerini bekleyen tüm taraftar ile Kolarov transferinin gerçekleşmesinin prensip anlamda tamamlandığını duyurdu.

Yıldız futbolcunun transferi için ortaya atılan pürüzlerin de giderildiğini bu sayede açıklamış olan klüpten kesin olmamakla birlikte sadece imzaların kaldığı yönünde açıklamalar geldi. İmzaların atılması için ise Sırp asıllı oyuncunun İstanbul'a davet edilmesi beklentiler arasına yerleşti. Oyuncunun Fenerbahçe'ye olan ilgisinin bu sezona yansıması da bekleniyor.

Geçen sezon oldukça kötü bir yılı geride bırakan takım ilk olarak Fenerol kampanyası düzenlemişti. Maddi anlamda bazı sorunların giderilmesinde kullanılan bu rakamların kalanlarının ise genç transferlerin yapılmasında kullanılacağı bekleniyordu. Bu yönde adımlar atması beklenen takımdan bu yönde haberler gelmeye başlaması ise taraftarın sezona daha umutlu bakmasına neden oldu. Yeni sezon için anlaşmaya varıldığı kesinleşen isimlerden bir tanesi ise genç kaleci Altay oldu. Bununla birlikte Fenerbahçe sol back ve kaleci olmak üzere iki alandaki boşluklarını genç yetenekler ile doldurma yoluna gittiğini kesin bir şekilde açıklamış oldu.

Anlaşması biten ve yönetimin anlaşma yenilemesi yapma yolunda olumlu adımlar attığı Volkan için de sürecin başlaması bekleniyor. Tecrübeli kaleci ise daha uzun süreli bir anlaşma yapılmasının daha iyi olacağı yönünde fikirlerde bulundu. Bu sezona damga vurması beklenen diğer transferlerin durumu konusunda ise henüz takımdan bir açıklama gelmezken kulislerde bazı anlaşmaların da tamamlanmak üzere olduğu yönünde bazı haberler dolaşmaya başladı.

Fenerbahçe bir taraftan genç yetenekler ile takımına yeni kan sağlarken diğer taraftan da Kolarov gibi tecrübeli defans oyuncuları ile yoluna devam ederek sezona hırslı bir şekilde hazırlanmaya devam ediyor. Önümüzdeki bir kaç hafta içinde beklenen veya sürpriz olacak bir çok isimin Fenerbahçe renklerine bağlanması beklenirken takımın yeni sezon için oldukça iyi hazırlanacağı Ersun Yanal'ın açıklamalarından da net şekilde ortaya koyuluyor. Bu sezon istediği sonucu elde edemeyen takımın hoşgeldin bonusu veren bahis siteleri yeni sezon için oldukça kararlı adımlarının olduğu gözden kaçmıyor.