Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 7. haftasında Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşma öncesi, kendi oyun kültürlerini sahaya yansıtacaklarını belirterek, "İnşallah hakem hatalarının olmadığı bir maç olur" dedi.

T.M. Akhisarspor, Süper Lig’in 7. haftasında evinde Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Yılmaz Atabarut Tesisleri’ndeki antrenmana salonda çalışan Mustafa Yumlu ile Olcan Adın katılmazken, düz koşu, ısınma hareketleri ve 5’e 2 pasın ardından yeşil-siyahlılar Fenerbahçe maçının taktiğini çalıştı. T.M. Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İNŞALLAH TELAFİ EDERİZ"

3 deplasman maçından sadece 1 puan çıkaran yeşil-siyahlılarda Okan Buruk pozisyon bulmada sıkıntı yaşamadıklarını kaydederek, “3 deplasman maçına da baktığımızda zorlu maçlar yaptık. Girdiğimiz gol pozisyonlarına bakarsak birçok gol pozisyonu var ama karşısında attığımız sadece 2 gol var. İki maçta ise hiç gol atamadık, yani Bursaspor ve Konyaspor maçı birbirine benzeyen maçlar oldu. İlk yarı baktığımızda Konyaspor’un kalemize hiç atağı yoktu. 40 veya 45 metreden gelen bir ortada bir an duraksamamız maçı 1-0’a getirdi. Bu da rakibin biraz daha geriye çekilmesini sağlıyor, skoru koruma içgüdüsü, oyuncuların daha çok mücadele etmesi. Özellikle maçın ikinci yarısı rakibimiz daha çok mücadele etti, daha iyi kapandı, bunu açamadık. Yine gol pozisyonlarına girmeye çalıştık, hamleler yaptık açmak için ama belli bir dakikadan sonra da bunun karşılığını alamadık. Belli bölümünden sonra gereksiz hızlı hücumlar ve kontra ataklar da verdik rakibe. Bunlar yapmamız gereken şeyler ama bazen oyun içinde oluyor. Tabi ki gündüz maçları biraz daha zor oluyor. Seyircisiz, futbolcu için oynaması çok zor bir maçtı. İnşallah bunu kendi sahamızda tekrar iyi oynayarak, tekrar kazanarak telafi ederiz" dedi.

"ATAKLARI SONLANDIRMADA SIKINTI YAŞIYORUZ"

Gol yollarındaki sıkıntıdan da bahseden Buruk, “Bizim baktığımızda arka tarafımız ve kalecimiz geçen seneyle aynı. Soner, Sissoko devam eden oyuncularımız. Ön tarafta geçen seneden oynayan ve gol yükünü çeken 3 tane oyuncumuz ayrıldı. Onların yerine gelen oyuncularımız tabii ki en iyisini yapmaya çalışıyor ama takım olarak dengeler değişti. Geçen sene ile karşılaştırdığımızda aslında bu sene daha çok pozisyona giriyoruz daha az atıyoruz. Geçen sene belki bundan biraz daha az kaleye gidiyorduk ama pozisyon sonlandırmamız çok iyiydi. Bu sene atakları sonlandırmada bir sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah zamanla çözeceğiz. Tabii ki uyum sorunu oluyor, geçen seneye baktığımızda hem Ricardo Vaz Te’nin hem de Cikalleshi’nin gol sayıları biz geldiğimizde inanılmaz düşüktü. Belki 2 veya 3 gol atmışlardı sezonda ama son 9-10 maç 10 gol attılar. Bazı adaptasyon sorunları, oyuncuların gerçek performanslarını bulması biraz zaman alıyor, çalışacağız yani. Yapacağımız en büyük şey kaleye yakın biraz daha öndeki oyuncularımızı çalıştıracağız" diye konuştu.

"FENERBAHÇE MAÇINDA SAHAYA OYUN KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Süper Lig’in 7. hafta açılış maçında Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda karşılaşacakları Fenerbahçe maçını da değerlendiren Okan Buruk, “Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Tabii ki Fenerbahçe’nin son iki haftaki oyunu, çıkışı, performansları gerçekten ligin başındaki Fenerbahçe’den çok daha farklı. Daha istekliler, maçı daha fazla önemsiyorlar ve hem tempo olarak hem de oyun olarak sezon başının çok üzerine çıkan bir takım. Tabii ki 2 haftadır kazanmanın bir güveni olacak Fenerbahçe üzerinde. Bizi çok zor bir maç bekliyor ve bunun bilincindeyiz. Bizim de iç saha performansımız bizim için önemli. Burada seyircimizin de bize bu maçta çok destek vereceğini düşünüyoruz. Zaten bir oyun kültürümüz var, onu sahaya yansıtmak isteyeceğiz" dedi.

"İNŞALLAH HATALARIN OLMADIĞI BİR MAÇ OLUR"

Taraftarlara güzel bir maç izlettireceklerini dile getiren Buruk şunları söyledi:

"İnşallah güzel bir maç olacak. En başta Fenerbahçe’nin oynayan, hücum yapan bir takım. Biz de aynı şekilde hem oyunu oynamaya çalışıyoruz hem rakip kaleye gitmeye çalışıyoruz. İnşallah güzel bir maç olur. Burada hem takımların performansı hem maça gelecek hakemin performansı çok önemli. Maçın gidişatı açısından iki takımın da inşallah hakkının yenmeyeceği bir maç olur. Bilerek hiç kimse bir şey yapmıyor ama inşallah adil bir maç olur. Hem Akhisar hem Fenerbahçe için inşallah hataların olmadığı bir maç ortaya çıkar. Dediğim gibi biz futbol oynamaya çalışacağız. Ama zorlu bir maç bizi bekliyor.”

(Barış Gezici / İHA)