İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Beylerbeyi ile Fenerbahçe amatörün maçı vardı. Ogün Altıparmak’ın oğlu Fenerbahçe’de santrfor oynuyordu. Beraber havaya çıktık topa vurdum yere düştüm. O benden sonra düştü, bilerek bileğime bastı. Bir ses çıktı ama stadın her tarafından duyuldu” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı için geldiği memleketi Trabzon’da, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Soylu, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu tarafından karşılandı. Beraberinde Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri ile birlikte tesislere gelen bakan Soylu, burada Başkan Muharrem Usta, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takım kaptanı Onur Kıvrak ile bir süre sohbet etti.
Bakan Soylu, Ersun Yanal ve Onur Kıvrak’a her zaman arkalarında olduğunu belirterek, “Allah yardımcınız olsun. Her türlü sonuç olabilir, hiçbir şekilde buna karşı şeyimiz yok sonuna kadar arkasındayız” dedi.
Bakan Soylu, daha sonra futbol oynadığı dönemlerdeki bir anısını anlatarak, ”Beylerbeyi ile Fenerbahçe amatörün maçı vardı. Ogün Altıparmak’ın oğlu Fenerbahçe’de santrfor oynuyordu. Beraber havaya çıktık, topa vurdum, yere düştüm. O benden sonra düştü, bilerek bileğime bastı. Bir ses çıktı ama stadın her tarafından duyuldu” dedi.
Bakan Soylu, konuşmasında Trabzonspor’un bir marka olduğunu ifade ederek, “Trabzonspor bizim ortak değerimiz aynı zamanda en güçlü markamız. Hem Trabzon’un hem de ülkemizin. Trabzonspor, futbol hayatında çok önemli başarıların altına imza attı. Trabzonspor kendi yetiştirdiği bir anlayışla futbolcularla spor tarihinde sarsılmaz başarılara imza attı. Dört büyükler kavramını Türkiye’ye üst üste yaşadığı şampiyonluklarla gerçekleştirdi. Efsanevi başkanları, futbol adamları oldu, efsanevi futbolcuları oldu. Trabzonspor’dan kendi dinamiklerini ve çevresel dinamiklerini harekete geçirmesini bekliyoruz. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda kıymetli başkanımızın ve yöneticilerimizin çok önemli altyapı hamleleri yaptığını biliyoruz, bu bizim için önemli” dedi.

MUHTEŞEM BİR STAT YAPILIYOR
Akyazı Stadı’nın 1 ay sonra tamamlanıp açılacağını kaydeden Bakan Soylu, “Şimdi başka bir heyecanımız var hep beraber bu heyecanı bekliyoruz bu da Akyazı Stadı’nın heyecanı. Muhteşem bir stat yapılıyor, inanıyorum ki bir ay sonra orada inşallah bulunacak ve top koşturulacak. Hazırlıklar hemen hemen beklediğimiz safhaya gelmiş durumdadır. Güzel bir açılış yapılacaktır. Bir spor şöleni bir spor tarihi orada tekrar canlanacak. Bize yıllarca ev sahipliği yapan Avni Aker’de Trabzon’a yeşiliyle beraber ev sahipliği yapacak. Elbetteki oradaki hatıra çok. Liverpool’u Dozer Cemil’in golüyle 1-0 yendiğimiz maç dahil olmak üzere ondan öncekiler dahil olmak üzere büyük hatıralar anıları buluştuğu bir yer. Onu da inşallah kulüp başkanlarımız, kulüp başkanımız ve kulübümüz en iyi şekilde Avni Aker Stadyumu’nu halini en iyi şekilde yansıtacaktır” diye konuştu.
Bayramlaşma töreninde Başkan Usta, Bakan Soylu’ya isminin yazılı olduğu forma hediye etti.
(İHA)