Fenerbahçe’nin Avrupa’da İsviçre takımlarına karşı sadece bir kez galibiyeti bulunurken, 2 beraberlik, 1 de mağlubiyeti bulunuyor.
Sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu’ndaki rakibi İsviçre temsilcisi Grasshoppers oldu. Fenerbahçe, daha önce İsviçre takımlarıyla Avrupa tarihinde sadece 4 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler bu maçlardan sadece 1’inde sahadan galibiyet ile ayrılırken, 1 kez de sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Fenerbahçe 2 maçtan ise sahadan beraberlik ile ayıldı. Fenerbahçe bu karşılaşmalarda 6 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü.
2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Play- Off maçında Sarı-lacivertliler İsviçre takımı Sion ile karşılaştı. Alman Teknik Direktör Christoph Daum yönetimindeki sarı-lacivertliler, Sion’u Andre Santos ve Colin Kazım golleri ile 2-0 yendi. Fenerbahçe, kendi evinde oynadığı maçta ise Sion ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin gollerini Andre Santos kaydetti.
2010-2011 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Sarı-lacivertliler, İsviçre takımı Young Boys ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Aykut Kocaman yönetimindeki sarı-lacivertlilerin gollerini Emre Belözoğlu ve Miroslav Stoch kaydetti. Sarı-lacivertliler kendi evinde oynadığı maçta sahadan 1-0 mağlup ayrılarak Avrupa’ya veda etmişti.
Portekizli Teknik Direktör Vitor Pereira yönetimindeki sarı-lacivertliler, İsviçre temsilcisi Grasshoppers’ı yenerek hem Avrupa kupalarında devam etmek isterken, hem de İsviçre takımlarına karşı üstün gelmek istiyor.
(İHA)