Fenerbahçe resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Bugün internet sitemizde yapmış olduğumuz "Teşekkürlerimizle" başlıklı açıklama kafilemizin Trabzona ayak bastığı andan itibaren güvenliğini en üst düzeyde sağlayan ve bu şekilde futbolcularımızın sahaya kadar ulaşıp maça çıkabilmesini ve sağ salim stadyumdan çıkarak havaalanına ulaşmasını sağlayan Trabzonda görev yapan kamu görevlilerine yöneliktir.

Ne acıdır ki Avrupanın gözbebeği olan ülkemizin Trabzon şehrinde polis koruması ile sahaya çıkabilmek, bir spor müsabakası sonucunda adeta canını kurtarırcasına uçağa kadar ulaşmak özel teşekkürü gerektiren bir durum halini almıştır. Maç sırasında öncesinde ve sonrasında yaşananlara sebebiyet verenlerin de aynı hassasiyet ile tespit edilerek haklarında yasal işlem yapılması konusunda kulüp olarak beklentimiz olmak ile beraber geçmişte yaşanan benzer olayların cezasız kalmış olmasından dolayı da açıkçası karamsarız.

Yaşanan her olumsuz olayın ardından "Olaylar münferittir, camiamızı bağlamaz" şeklindeki klişe açıklamalar da açıkçası artık duymak istemediğimiz açıklamalardır. İçine çekilmeye çalışıldığımız kavga ortamı Trabzonspor yönetiminin yaratmış olduğu bir ortamdır ve bu ortamın oluşmasında ne taraftarımızın ne futbolcularımızın ne de yönetimimizin her hangi bir kusuru bulunmaktadır. Trabzonspor yönetimi kendi başarısızlıklarını, yarattıkları kavga ortamı ile unutturma amacında olup, sağduyu sahibi hiç kimse artık bunları ciddiye almamaktadır.

Trabzonspor Kulübü yönetiminin sorumsuz yönetim anlayışının sonucu olarak ortaya çıkan ve sonrasında yapılan açıklamalar ile adeta haklı gösterilmeye çalışılan şiddet olaylarının birinci sorumlusu Trabzonspor Kulübü yönetimidir. Öyle ki Trabzonspor yönetimi maç saatine kadar dahi stadyumda seyirciyi tahrik edecek davranış ve duyurularla adeta olayları körüklemiştir. En hafifinden bu tip davranış ve duyurulara müsamaha ederek olayların sorumlularından biri haline gelmiştir.


Görevli tüm kurumlardan beklentimiz bu şekilde hareket eden Trabzonspor Kulübü yönetimi hakkında yasal süreçlerin başlatılmasıdır. Sporda şiddetin, sahaya atılan yabancı maddelerin, holiganizmin tarafı ve rengi olmaz. Benim taraftarım iyidir sizinki kötüdür anlayışıyla bu sorun çözülemez. Maçın hemen ardından ve bugün Trabzonspor Kulübü tarafından yapılan açıklamalar Trabzonspor yönetiminin gelinen vahim noktayı hala göremediği ve daha da uç noktalara sürüklemeye çalıştığını işaret etmektedir.
Bu anlayışın ve ortaya çıkan olayların sorumlusu olan Trabzonspor yönetiminin bu çerçevede bugünden sonra gelişecek her türlü olumsuz olayın da sorumlusu olacağı açıktır.