Fener’in attığı gol bana göre ofsayt. Selçuk, kendi ceza alanı içerisinde Burak’ın ayağına tabanı basıyor. Bu pozisyon dünyanın her yerinde faulün babası. Yani penaltı.

TUHAF bir maç. Lafı uzatmadan 90 dakikayı kimin kazanması lazımdı derseniz; cevap kesin Fenerbahçe olmalıydı. Özellikle 70. dakikaya kadar. Bu dakikaya kadar Trabzonspor toplara uzun uzun vurdu. Fenerbahçeliler, topa bastılar, boşa çıktılar ve ayağa top yaptılar. Böyle olunca, Trabzonsporlu oyuncular oyundan düştüler.  Bütün bu anlattıklarımız nereye kadar? 70. dakikaya kadar. Bu dakikada Bekir, inanılmaz bir hata yaptı. Ayağındaki topu Trabzonsporlulara verdi ve golü yediler. 70. dakikadan sonra Trabzonspor, baskılı gözüktü ama Burak ileride tek başına. Yardımıne giden yok. Gelen bütün toplar, Fenerbahçeli futbolculara gidiyor. Tesadüf mü? Değil. Çünkü Baroni ile Selçuk bu alanı iyi kapatıyorlar. Toplara gelişigüzel vurmayınca, Trabzonsporluların moralleri bozuluyor.

Zokora olmayınca...

Trabzonspor’da Zokora olmayınca; Colman’ı, Şenol Güneş’i arkaya çekmiş. Böyle olunca bordo mavililerin hücum gücü zayıflıyor. Colman, rakip defansın üstüne gittiği zaman daha etkili bir oyuncu.  Kaliteli bir maç mı oldu? Hayır. Heyecan var mıydı? Vardı. İki takıma kalite olarak baktığınızda, Fenerbahçe daha ağır basıyor. Dün gece, Tanrı da herhalde Fenerbahçe’nin kazanmasını istemedi. Son dakikalarda bile, sarı lacivertlilerin 2 topunun direkten dönmesi bunu gösteriyor.

Benim yorumum; ofsayt

Biraz da, hakemden bahsedelim. Fırat Aydınus, futbolcularla konuşmasını fazla uzatmadığı zaman iyi. Ama iş kahve muhabbetine girdiğinde kötü. O zaman iki de kahve söyleyin, hatta fala bile bakabilirsiniz.

Önce Fenerbahçe’nin attığı gol. Ofsayt mı değil mi, tartışalım. Topun son oynandığı an; önce, topa yakın, net ofsayt pozisyonundaki Fenerbahçeli Sow hareket ediyor. Nereye doğru? Topa doğru. Pozisyonun içinde mi? Evet. Rakip defansı aldatıyor mu? Evet. Trabzonsporlu futbolcular, pozisyon ofsayt diye bırakınca, arkadan Baroni ofsayt olmayan pozisyonda geliyor ve güzel bir vuruşla golü yapıyor. Yoruma açık bir pozisyon. Benim yorumum; ofsayt.
28. dakikada Selçuk, kendi ceza alanın içinde önce topa vurup uzaklaştırıyor. Sonra Burak’ın ayağına tabanı basıyor. Bu pozisyon dünyanın her yerinde faulün babası. Kart olacak mı? Kesinlikle evet. Peki kartın yanında ne vereceksin? Direkt vuruş. Yani penaltı. Peki hakem faulü veriyor mu? Veremiyor. Kartı veriyor mu? Veremiyor. Çünkü bunları verirse, bir de penaltıyı vermesi lazım. Demek ki, yüreği o kadar yetiyor.
Sahaya atılanlar, yabancı maddeler, Volkan’a atılan bıçak. İğrenç şeyler. Peki, bu hale futbolumuzu kimler getirdi? Hala konuşanlar... Hala utanmıyorlar!