Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün kendi stadına şampiyon olarak dönmesinin Süleyman Seba’ya en güzel hediye olacağını söyledi.
Siyah-beyazlı kulübün 2014 Yılı 3. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Ceylan Intercontinental Otel’de yapıldı. Başkan Fikret Orman, toplantıda yaptığı konuşmada, “Süleyman Ağabey’in ölümüyle birlikte son zamanlarda Türkiye’de 2 büyük olduğunu söyleyenler, en büyük kulübün ve camianın Beşiktaş olduğunu gördü. Türkiye’de sıkıntılı bir dönem geçerken ilk defa bir kavga ortamı olamadan tüm siyasetçiler, tüm renkler cenazede buluştu. Süleyman Ağabey bize işini düzgün yaparsan herkesin sevileceğini gösterdi. Nezakete ve saygıya verdiği önemi herkese ispat etti. İnşallah Süleyman Ağabey’in rahmeti herkese ders olur. Statlarda olaylar biter. Her sene Süleyman Seba barış ödülü diye bir organizasyon yapmayı da düşünüyoruz. Böylelikle onun saygınlığını ve nezaketini devam ettirme çabası içerisinde olacağız. Süleyman Ağabey’in bizi birlik ve beraberlik içerisinde tuttuğu şu dönemde kendi stadımıza şampiyon olarak dönmek istiyoruz. Bu da kendisine en güzel hediyemiz olur” dedi.

“KİMSEDEN 5 KURUŞ KATKI GÖRMEDİK”
Beşiktaş’ın çok büyük bir camia olmasına rağmen hiç destek görmediklerini vurgulayan Orman, “Türkiye’de bütün şehirlere 30-35 bin kişilik statlar ve yatırımlar yapıldı ama biz kimseden 5 kuruş katkı görmedik. Tüm paralar kendi alın terimizin paralarıdır. Artık Beşiktaş’ın tasarrufla borçlarını ödeme dönemi de bitmiştir” diye konuştu.

“BÜYÜYEREK BORÇ ÖDEMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK”
Orman, bu seneki transfer döneminde iyi bir politika izlediklerini ifade ederek, “Taraftarımız sahada başarılı bir takım görmek istiyor. Büyüyerek borç ödemekten başka bir şansımız yok. Şu anda Beşiktaş formasında reklam problemimiz yok. Bir an evvel hep beraber bu stadı bitirmemiz lazım. Bunu hep birlikte yapacağız. Taraftarımızla birlikte taşın altına elimizi sokmamız lazım. Statta iyi gidiyoruz. Biraz geç kaldığımızın farkındayız. 27 milyon dolar civarında loca ve VIP satışı yaptık. Bu paraların tümünü stada harcıyoruz. Böyle büyük bir camianın oynayacağı hedef sadece şampiyonluktur. Kadro ve teknik heyet istikrarı ile bunu yapacağız. Transferleri hızlı yapmak kolay fakat Beşiktaş’ın bir kuruşunu sokağa atamayız. Gökhan Töre’yi 7,5 milyon Euro’ya değil, yürüttüğümüz siyasetle kolay ödemeli ve daha makul bir fiyata aldık” şeklinde konuştu.

“ELEŞTİRİLERDEN RAHATSIZ OLMUYORUZ”
Eleştirilerden rahatsız olmadıklarını dile getiren Orman, “Beşiktaş’a yakışır şekilde tartışıyoruz. Arkadan söylenen laflar sosyal medyadan edilen küfürler beni rahatsız ediyor. Yayın gelirleri bizden önce verilmişti, bizim verdiğimiz bir şey değil. Tribün gelirlerini de bir yere verdiğimiz yok. 130 milyon gelirin yüzde 80-90’ı kullanılmış vaziyette. Beşiktaş’ın gelirini artırmaktan başka çaremiz yok. Kulübü bu hale biz getirmedik ama çözmek için uğraşıyoruz. Stat izni alıp icraya geçen bizleriz” ifadelerini kullandı.

“ÖNDER ÖZEN’İN ARKASINDA DURDUK”
Orman, istifa ederek ayrılan Önder Özen’in görev yaptığı sürece arkasında durduklarını söyleyerek, “Önceliğimizi transferlere verdik daha sonra futbol direktörü adayı bulacağız. Futbol Direktörlüğü makamını kaldırmadık. Transfer süreçleri şeffaf yürüyor. Haberler hemen medyaya düşüyor. Transfer bir pazarlık konusudur. Pazarlık imkanımız olay basına düşünce zayıflıyor. Bir şekilde bilgileri saklamamız lazım” açıklamasında bulundu.

“STAT İNŞAATI HİÇBİR GÜN DURMADI”
Stat inşaatının hiçbir gün durmadığını belirten Orman, “Bayram tatili ve seçim çalışmalarımızı yavaşlattı. Demirle ilgili sıkıntı çekmedik. Betonumuzu Oyak’tan alıyoruz. Kimsenin bizden alacağı yok. Hızla gidebilirdik ama para dengesiyle alakalı bir konu o. İlk günkü hızımızla aynı gidiyoruz” dedi.
Orman son olarak, sponsorlarla iyi ilişkiler yürüttüklerine değinerek, 3-4 tane potansiyel sponsor adaylarının daha olduğunu söyledi.
(İHA)