Bu sezon adı transfer yasaklarıyla sıkça gündeme gelen Trabzonspor Medical Park'a, Jurica Zuza'nın açtığı davayı kazanması sonrasında FIBA'dan bir transfer yasağı daha geldi.

Trabzonspor Medical Park'ın, 2012-13 sezonundaki şampiyon kadrosunda yer alan Hırvat uzuna, hem o sezondan kalan, hem de geçen sezondan tüm alacaklarıyla birlikte yaklaşık 200 bin USD ödemesi gerekiyordu. Ancak hâlihazırda görev yapan genel menajerin sözleşmeli oyuncularla ilgili hiçbir problemi çözmemesi nedeniyle daha önce birçok davayla ve 3 transfer yasağıyla karşı karşıya kalan Trabzonspor Medical Park, Zuza'ya ödeme yapılmaması sonrasında açılan davayı da kaybetti ve FIBA'dan bir kez daha transfer yasağı aldı.

Daha önce geçen sezon kadroya dahil edilen Alper Özcan, Can Maxim Mutaf, Jack Cooley gibi oyuncuların açtığı davalar ve müracaatları sonucunda TBF'den 10 Kasım 2014 ve 18 Aralık 2014 tarihli olmak üzere 2, yine aynı sebeplerden ötürü 17 Kasım 2014 tarihli olmak üzere FIBA'dan da 1 transfer yasağı alan kulüp, Zuza'nın 2014 Aralık ayında yaptığı müracaat sonrasında FIBA'dan bir transfer yasağı daha aldı.

Bütün bu gelişmeler sonrasında yalnızca bir sezonda hem TBF'den hem de FIBA'dan 2 transfer yasağıyla karşı karşıya kalan Trabzonspor Medical Park'ın transfer yasaklarını kaldırmaması üzerine geçtiğimiz pazar günü verilen basın toplantısında "Her şeyde sorumlu yönetimdir. Onların kararlarına uyuyoruz. Ben de burada çalışanım" şeklinde açıklamalar yapıp topu yönetime atan Nihat Mala'nın önümüzdeki süreçte ne gibi hamleler yapacağı merak ediliyor.

KAYNAK : TRABZONBASKET.COM