Hollanda'da geçtiğimiz hafta sonu U-16 Ligi'nde meydana gelen bir olay, futbolda şiddetin ne derece tehlikeli olduğunu bir kez daha gösterdi.

41 yaşındaki hakem Richard Nieuwenhuizen, oğlunun da yer aldığı karşılaşmada görev alırken, futbolcuların saldırısına uğrayarak yaşamını yitirdi.

Buiten Boys ile Nieuw Sloten takımları arasında oynanan karşılaşmada yardımcı hakem görevini üstlenen Nieuwenhuizen, bir pozisyonun ardından Nieuw Sloten oyuncularının tepkisi ve ardından saldırısına maruz kaldı. Aldığı darbeler nedeniyle hastaneye kaldırılan 41 yaşındaki hakem, Pazartesi akşamı yaşamını yitirdi.

Hakemin vefatının ardından bir açıklama yapan Nieuw Sloten Kulübü, böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, olayda adı geçen oyuncuların hepsiyle yolların ayrıldığını duyurdu.

Hollanda'da da geniş yankı uyandıran bu olayın ardından Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer, kabahatin ailelerde olduğunu dile getirdi.

De Boer, "15-16 yaşındaki çocukların oynadığı bir maçta böyle bir olayın meydana gelmesi inanılmaz. Ailelerin bu konuda en büyük suçlu olduğunu düşünüyorum. Artık bir şeyler yapılmalı çünkü sözler yetersiz kalıyor'' ifadelerini kullandı.

Hollanda basınına göre olayda adı geçen 3 futbolcu yakalanarak gözaltına alındı.