KARABÜK (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un yönetimi, teknik heyet ve futbolcuları, takımın ana sponsoru olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nı (KARDEMİR) gezdi.

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi'nde toplanan heyete, konferans salonunda fabrikayı anlatan bir film izlettirildi. Takımın forması hediye edilen fabrikanın genel müdürü Mesut Uğur Yılmaz, fabrika olarak takımın Süper Lig'e çıkacağından şüphesinin olmadığını ifade etti.

Özel kıyafetleri giyen ve baretlerini takan kafile, önce kok fabrikasına giderek yetkililerden çalışma hakkında bilgiler aldı. Daha sonra yüksek fırınlara geçen futbolcuları, işçiler "Asla vazgeçmeyeceğiz, başaracağız. Biz öyle yaptık" yazılı pankartla karşıladı. Burada işçiler ve futbolcular hatıra fotoğrafı çektirdi.

Takımın Nijeryalı futbolcusu Simon Zenke, burada bir işçinin de yardımını alarak demir döktü.

Zenke, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolcu olarak karda, yağmurda oynadıklarını ancak fabrikada çok ciddi çalışmalara şahit olduklarını söyledi.

Fabrikada insanların ailelerini geçindirebilmek için bin 500 derecelik sıcağın karşısında çalıştıklarını ifade eden Zenke, "Gerçekten çok sorumluluk gerektiren bir iş. Fabrikayı dışarıdan biliyorduk ancak ilk defa yakından gördük. Gerçekten onur verici bir çalışma var burada." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Fabrikada bir haftalığına çalışabilir misin?" sorusu üzerine Zenke, öyle bir durum olması halinde, çalışmak zorunda kalsa seve seve çalışabileceğini, şikayet edilecek bir durum olmadığını, işçilere Allah'tan yardım dilediğini kaydetti.

Kafile, haddehaneleri de gezerek fabrikadan ayrıldı.